پایان نامه کاربرد STATCOM برای متعادل سازی دینامیکی بار در راه آهن برقی
پایان نامه کاربرد STATCOM برای متعادل سازی دینامیکی بار در راه آهن برقی |
![]() |
دسته بندی | برق ،الکترونیک و مخابرات |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 2459 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 145 |
پایان نامه کاربرد STATCOM برای متعادل سازی دینامیکی بار در راه آهن برقی
چکیده:
لکوموتیوها در سیستم راه آهن برقی، بارهای تک فاز بزرگی را برای سیستم برق رسانی ایجاد می کنند که منجر به ایجاد مولفه های توالی فاز منفی (NPS) بزرگ، اعوجاج هارمونیکی و نامتعادلی در شبکه سه فاز فشار قوی سراسری می شود. عدم تعادل بین فازهای سیستم قدرت، بایستی محدود شده و از منتشر شدن، از طریق شبکه به سایر قسمت ها و شبکه های مجاور جلوگیری شود. امروزه ادوات FACTS، ابزاری برای علاج نامتقارنی سیستم و بازیابی تقارن شبکه می باشد. نامتعادلی ولتاژ یکی از پارامترهای مهم کیفیت توان می باشد و مقدار آن طبق استاندارد (IEC 61000) در سطح ولتاژ فشار قوی زیر ۱% می باشد.
در این پایان نامه مشکل اساسی سیستم برق رسانی راه آهن بررسی شده است و عدم تعادل بار با استفاده از STATCOM به عنوان یک متعادل ساز دینامیکی بار، که با تزریق جریان توالی منفی کنترل شده در نقطه اتصال مشترک، نامتعادلی را تصحیح می کند، انجام می شود. بدین منظور یک مدل دقیق و جامع از شبکه الکتریکی راه آهن برقی شامل نیروگاه، خط انتقال فشار قوی، پست کشش اصلی، شبکه انتقال بالاسری (OCS) پست های اتوترانسفورماتوری (SP, ATP) و مدار قدرت لکوموتیو تشریح شده است. نتایج بدست آمده از شبیه سازی در محیط نرم افزار PSCAD/EMTDC نشان دهنده توانایی STATCOM برای کاهش همزمان نامتعادلی، توان راکتیو و حذف هارمونیک ها می باشد.
مقدمه:
در میان انواع سیستم های حمل و نقل (دریایی، هوایی، ریلی و جاده ای) سیستم حمل و نقل ریلی برقی به دلیل اقتصادی بودن، سازگاری با محیط زیست، اعمال آن در شرایط خاص و کمیت بالا برای جابجایی مسافران زیاد بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این امر به معنی سرمایه گذاری در زیرساختارهای ریلی پیشرفته و همچنین به روز رسانی و برقی سازی تأسیسات موجود می باشد و البته به عنوان یک معیار توسعه پایدار در کشورها محسوب می شود.
استاندارد سیستم برق رسانی راه آهن، به صورت تکفاز با ولتاژ متناوب ۲۵ کیلو ولت وفرکانس ۵۰ هرتز با ساختار اتوترانسفور ماتوری، در بین کشورهای دنیا پذیرفته شده است. لذا ماهیت تک فاز بودن شبکه و لکوموتیوهای برقی وهمچنین میزان قابل توجه بودن مصرف آنها، باعث ایجاد عدم تعادل، اعوجاجات هارمونیکی و مصرف توان راکتیو زیاد در شبکه سه فازه تغذیه کننده، آنها می شود. برای مقابله با اغتشاشات و بهبود کیفیت توان در راه آهن برقی روشهای متعددی پیشنهاد شده است، که استفاده از ادوات FACTS، برای بهبود آن مناسب ترین گزینه می باشد.
در فصل اول این پایان نامه هدف، پیشینیه تحقیق و روش کار مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل دوم ساختار کلی شبکه برق رسانی راه آهن شامل پست تراکشن اصلی، شبکه انتقال بالاسری (OCS)، پست های اتوترانسفورماتوری (ATP,SP) مدار قدرت لکوموتیوهای بررسی و پدیده عدم تعادل بار و روش های معمول جبران سازی آن با هم مقایسه شده است. در فصل سوم STATCOM و نمونه هایی از کاربردهای آن در راه آهن سایرکشورهای دنیا معرفی و در ادامه روش های کنترلی آن نظیر تئوری قدرتمند توان اکتیو و راکتیو لحظه (P-Q)، بطور کامل بحث شده است. در فصل چهارم مدل سازی دقیق و جامع شبکه الکتریکی راه آهن برقی اعم از نیروگاه، خط انتقال فشار قوی ۲۳۰ کیلو ولت، پست کشش اصلی، شبکه انتقال بالاسری (OCS)، پست های اتوترانسفورماتوری (ATP,SP) و مدار قدرت لکوموتیو تشریح شده است. به عنوان نمونه راه آهن برقی تهران – کرج – هشتگرد که توسط یک خط انتقال دو مداره از نیروگاه منتظر قائم تغذیه می شود در محیط نرم افزار PSCAD/EMTDC شبیه سازی شده است. در ادامه نتایج با مقالات مشابه، که درآنها اندازه گیری های عملی انجام شده، مقایسه شده است. در نهایت در فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادات ارائه شده است.
در پیوست (الف) پارامترها و جداول فنی ترانسفورماتورها و در پیوست (ب) محاسبات مربوط به مدل سازی شبکه بالاسری ارائه شده است.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پایان نامه کاربرد STATCOM برای متعادل سازی دینامیکی بار در راه آهن برقی ,
پایان نامه طراحی سیمولاتور بلادرنگ توربین بخار گاز همراه با سیستم کنترل گستردهDCS
پایان نامه طراحی سیمولاتور بلادرنگ توربین بخار گاز همراه با سیستم کنترل گستردهDCS |
![]() |
دسته بندی | برق ،الکترونیک و مخابرات |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 2022 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 110 |
پایان نامه طراحی سیمولاتور بلادرنگ توربین بخار گاز همراه با سیستم کنترل گستردهDCS
چکیده:
ساخت سیمولاتور گازی یکی از دغدغه های مهم سازندگان و بهره برداران نیروگاه های گازی بوده و هست که شرکت مپنا نیز به عنوان اولین متولی ساخت نیروگاه های با ظرفیت بالا در کشور نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. در این پایان نامه با استفاده از علم شناسایی سیستم ها از روش تحلیلی و همچنین از روش جعبه سیاه به این امر مهم پرداخته می شود. شناسایی شامل مدل گاورنر و مدل پلنت می باشد. مدلسازی گاورنر با استفاده از منطق پیاده شده بر روی سخت افزار و نرم افزار SYMADIN به صورت تحلیلی و مدل مربوط به پلنت با استفاده از علم شناسایی سیستم و روش جعبه سیاه صورت گرفته و نتایج شبیه سازی روی نیروگاه V94.2 به صورت یک شبیه ساز، ساخت زیمنس اجرا شده است. هدف ما در این پایان نامه این است که به جای استفاده از یک مدل پیچیده کلی برای تمام مودهای کاری از جمله مودهای راه اندازی، سرعت و بار، برحسب شرایط آب و هوایی و میزان بار، مودهای کنترل دمای اگزوز، کنترل حد توان مکانیکی توربین و مود کنترل خروج بار با تشخیص صحیح هریک از این مودها به مدلسازی هریک از این مودها به صورت جداگانه پرداخته می شود تا مدل به دست آمده هم ساده تر و هم از دقت بالاتری برخوردار باشد. محدودیت های امنیتی برقرار شده بر روی نیروگاه ها در کشور مانع از این شد تا بتوانیم نمونه گیری خوبی از متغیرهای لازم سیستم انجام بدهیم. لذا شبیه ساز و مدل به دست آمده سیستم گاورنر با گذشت زمان زیادی به نتیجه لازم می رسد. اما در مدل پلنت با توجه به اینکه سیگنال های لازم از نیروگاه نمونه در شهر فورت آلمان در دسترس بود توانستیم مدل سیستم مذکور را با دقت بالایی به وسیله شناسایی سیستم به دست آوریم.
مقدمه
در گذشته برای ساخت شبیه ساز از مدل های کوچک ساخته شده استفاده می شد که تمام جوانب و نکات یک نیروگاه را بعضا در بر نمی گرفت اما با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه شبیه سازی رایانه ای سیستم ها و چه در علم ریاضی روش های قدیمی منسوخ شد. آنچه مسلم است این است که مطالعه رفتار دینامیکی یک سیستم قدرت مستلزم مدلسازی دینامیکی اجزای مختلف آن به ویژه نیروگاه می باشد.
اخیرا توربین های گازی با بازده بالا و غیر ایزوله که به شبکه سراسری متصل می شوند در شبکه های قدرت توسعه بسیاری پیدا کرده اند. امروزه این نیروگاه ها از این جهت که سریع وارد مدار شده و قادر به جبران اوج بار می شوند بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. همچنین این نیروگاه ها به واسطه سیکل ترکیبی شدن دارای راندمان بالاتری نسبت به حالت سیکل باز شده اند. از آنجا که بخش اعظم تولید نیروگاه های سیکل ترکیبی در قسمت گازی آن می باشد لذا مدلسازی قسمت گازی این نیروگاه ها اهمیت بیشتری پیدا می کنند. نیروگاه های پیشرفته توربین گازی به تغییرات فرکانس بسیار حساس هستند و ممکن است در یک اغتشاش فرکانسی دچار قطع اضطراری شوند.
همراه با روند توسعه و پیشرفت روش ساخت توربین های گازی با توربین های بخار بازدهی نیروگاه را به حدود 50 درصد می رساند. تجزیه و تحلیل ترمودینامیکی نشان می دهد که توربین های گازی دارای 30 درصد بازدهی هستند و درجه حرارت گاز خروجی آنها 500 تا 600 درجه سانتیگراد است که برای یک نیروگاه حرارتی دمای مناسبی است. با سرد کردن این گاز در یک بویلر بازیاب حرارت (Heat Recovery Steam Generator) می توان بخار سوپر هیت تولید نمود و به این طریق یک توربین بخار را به کار انداخت. این مجموعه را سیکل ترکیبی گویند.
نیروگاه های سیکل ترکیبی می توانند در دو مد تک و سیکل ترکیبی کار کنند. در مد تک فقط توربین گاز کار می کند و محصولات احتراق خروجی توربین گاز از طریق میراکننده کنار گذر خارج می شوند. در مد سیکل ترکیبی هر دو توربین گاز و بخار کار می کنند و محصولات احتراق خروجی توربین گاز از طریق میراکننده ورودی به بویلر راه می یابد. لازم به توضیح است که میراکننده ها در طی بهره برداری عادی واحد نقشی در کنترل بار ندارند و در طی بهره برداری عادی واحد، میراکننده ورودی بویلر کاملاً باز می باشد، که این امر به منظور استفاده حداکثر از انرژی حرارتی توربین های گاز می باشد. میراکننده ها فقط در هنگام راه اندازی و توقف یا توقف اضطراری، قابل کنترل بوده و در حفاظت بویلرها نقش اساسی ایفا می کنند.
یک امتیاز مهم نیروگاه های گازی این است که به سرعت می توان آنها را به شبکه متصل کرد و یا قطع نمود.
این نوع سیستم ها بعد از اغتشاش شدید سریعا ناپایدار می گردند. علاوه بر آن در اکثر موارد به موتورهای با توان اکتیو بالا وصل می شوند و دائماً در حال تغییر نقطه کار هستند و گاهی ورودی های با تغییر ناگهانی زیاد به آنها اعمال می شود که تمامی این موارد انجام مطالعات دینامیکی و پایداری را که در مرحله بعد از مدلسازی صورت می گیرد، ضروری می سازد.
با توجه به ضروری بودن حجم بالای مطالعات و کار مورد نیاز برای تهیه شبیه ساز نیروگاه گازی و اینکه برای شناسایی سیستم گاورنر ابتدا در نظر گرفته شد که از روش جعبه سیاه استفاده شود ولی امکان گرفتن نمونه در نیروگاه را پیدا نکردیم و با اطلاعات و نمونه های در دسترس مجبور شدیم مدل گاورنر را به صورت جعبه خاکستری و با استفاده از روابط فیزیکی پیدا کنیم در نهایت با توجه به وسعت کار مجبور به مدلسازی نیروگاه در یک قسمت از ناحیه کنترل بار شدیم که IGV تنها در این بازه در 5 درصد مقدار حداکثر خود قرار دارد.
در این پروژه ضمن بررسی نحوه عملکرد نیروگاه به ویژه در حالت کنترل بار فرکانس به مدلسازی نیروگاه از نوع V94.2 با سیستم کنترل TELEPERM-XP با ظرفیت 159 مگاوات می پردازیم که توسط شرکت مپنا در بیشتر نیروگاه های در دست احداث از جمله ارومیه – جهرم – عسلویه – دماوند و کرمان و… در حال اجرا است. این نیروگاه ها از نوع تک محوره و قابل کار با دو سوخت گاز و گازوئیل می باشد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پایان نامه طراحی سیمولاتور بلادرنگ توربین بخار گاز همراه با سیستم کنترل گستردهDCS ,
نقش و تاثیر توسعه كشاورزی بر پیشرفت صنعتی
نقش و تاثیر توسعه كشاورزی بر پیشرفت صنعتی |
![]() |
دسته بندی | کشاورزی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 620 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 185 |
نقش و تاثیر توسعه كشاورزی بر پیشرفت صنعتی
مقدمه:
انسان برای تامین نایزهای روزمره خود را پیش رو داشت. ابتدا شكار و استفاده از گیاهان خودرو و سپس به مرور زمان و با فرا گرفتن فنون اولیه كشاورزی اقدام به تهیه مایهتاج خود نمود. با توجه به خطراتی كه در شكار حیوانات انسان را تهدید می كرد، لذا تمایل به سمت كشاوزی بیشتر و بیشتر شد تا جایی كه در گذشته ای نه چندان دور، بیشتر مردم عدی در كره زمین پیشه كشاورزی را برگزیدند. كشاورزان با سه عامل زمین، نیروی كار و آب روبرو هستند كه اهمیت هر سه مورد به نوع خود بسیار مهم بوده و می باشد.
امروزه با مكانیزه شدن صنعت كشاورزی نوع محصولات و تنوع فصلی آنها و نیز مقدار تولید آنها تفاوتهای بسیاری بوده است با استفاده از ابزار آلاتی مانند كمباین، تراكتور و دستگاههای مخصوص شخم زنیف سم پاشی های هوایی و نیروی انسانی كمتری درگیر كشاورزی می شود كه این امر موجب كاهش هزینه تولید در مجموع، و از طرف دیگر افزایش بیكاری را سبب می شود.
امروزه كشاورزی سنتی در مقایسه با سالهای گذشته بسیار كمتر شده است. اكثر كشاورزان یا كوچ كرده و به شهرهای بزرگ آمده اند و یا آنهایی كه توان مالی داشته اند با سیستم های امروزه خود را وقف داده و از سیستم های نوین آبیاری و ماشین آلات كشاورزی استفاده می كنند.
در سالهای اخیر با استفاده از تكنولوژی نانو، تولید محصولات فصلی، در تمام فصول امكانپذیری شده است كه این امر بمنزله انقلابی در كشاورزی به حساب می آید. از این رو می توان گفت دیگر می توان كشاورز را به همان دیدگاه قدیم نگریست بلكه نیازمند توجه و دیدگاه علمی و دقیق می باشد.
فهرست مطالب:
مقدمه: 1
فصل اول: طرح تحقیق.................................................................................................... 2
عنوان كامل پژوهش:.............................................................................................................................................. 3
هدف پژوهش:.......................................................................................................................................................... 3
اهمیت مسئله (نظری علمی):............................................................................................................................. 3
سوال ها یا فرضیه های پژوهش: 3
تعریف علمی متغیرهای مورد بررسی: 4
مشخص كردن نقش متغیرها............................................................................................................................... 4
طرح پژوهش: 4
جامعه و گروه نمونه مورد بررسی: 4
روش نمونه برداری: 5
ابزار گرد آوری داده ها: 5
روش تجزیه و تحلیل داده ها: 5
فصل دوم: ادبیات تحقیق............................................................................................... 6
مقدمه......................................................................................................................................................................... 7
1- منابع طبیعی موجود به خصوص آب و خاک.......................................................................................... 8
3- ایجاد واریته های مناسب از نباتات مختلف... 8
تاریخچه کشاورزی.................................................................................................................................................. 9
نقش و اهمیت کشاورزی در جامعه. 11
1- تأمین نیازهای کنونی بدون به مخاطره انداختن توانایی تولید نسل های آینده............................ 12
نقش و جایگاه بخش کشاورزی در ایجاد اشتغا ل.. 13
اهمیت نیروی انسانی ماهردر تولید. 15
ساختار و ترکیب شاغلان بخش کشاورزی از نظر سطح سواد. 17
اهمیت آموزش و تحقیقات علمی در توسعه کشاورزی............................................................................... 18
اهمیت نیروی انسانی ماهر و مدیریت............................................................................................................... 20
مفهوم ارزش اقتصادی و ارتباط کشاورزی با ارزش افزوده.......................................................................... 22
معرفی مؤسسات و نهادهای عمده تحقیقاتی و آموزش کشاورزی............................................................ 23
نقش اطلاعات و آمار در توسعه کشاورزی.. 24
وضعیت کلی کشاورزی در کشور........................................................................................................................ 25
موقعیت جغرافیایی ایران...................................................................................................................................... 26
چه عواملی در تنوع آب و هوایی کشور ما مؤثرند؟. 28
سیاست های کشاورزی دولت.............................................................................................................................. 29
نگاهی به استان خراسان.. 33
خاک شناسی.. 35
خاک چیست............................................................................................................................................................ 35
شناسایی خاک در ایران........................................................................................................................................ 37
پروفیل خاک... 39
بافت خاک... 40
ساختمان خاک... 40
اجزای معدنی خاک................................................................................................................................................ 41
هوموس...................................................................................................................................................................... 41
ذرات فعال خاک (هوموس و رس) 42
انواع زمین ها ی زراعتی و طبقه بندی آنها.................................................................................................... 43
زمین های آهک دار............................................................................................................................................... 43
زمین های بدون آهک........................................................................................................................................... 43
واکنش خاک ( قلیائیت یا اسید یت خاک)..................................................................................................... 44
اصلاح خاکهای اسیدی – شور و خاکهای قلیا............................................................................................... 46
مفاهیم باروری و حاصلخیزی خاک................................................................................................................... 47
آبیاری......................................................................................................................................................................... 49
وضعیت آب در خاک............................................................................................................................................. 51
تعریف آبیاری.. 52
روش های مختلف آبیاری..................................................................................................................................... 53
سیستم های آبیاری بر دو گونه اند: 53
آبیاری بارانی............................................................................................................................................................. 56
انواع سیستم های آبیاری بارانی......................................................................................................................... 57
آبیاری قطره ای....................................................................................................................................................... 59
آبیاری زیر زمینی.................................................................................................................................................... 60
آبخیزداری................................................................................................................................................................. 62
منابع آبهای زیرزمینی............................................................................................................................................ 63
چاه ها........................................................................................................................................................................ 63
حشره شناسی.......................................................................................................................................................... 64
رابطه انسان با حشرات.......................................................................................................................................... 65
ارتباط مفید بین انسان و حشرات ( کمک هایی که حشرات به انسان می کنند ):............................ 65
ارتباط مضر بین انسان و حشرات:...................................................................................................................... 66
روش های مبارزه با آفات نباتی.......................................................................................................................... 67
مبارزه فیزیکی.......................................................................................................................................................... 68
مبارزه زراعی............................................................................................................................................................ 68
مبارزه بیولوژیکی..................................................................................................................................................... 68
مبارزه روانی.............................................................................................................................................................. 68
مبارزه ژنتیکی.......................................................................................................................................................... 69
مبارزه شیمیایی....................................................................................................................................................... 70
مبارزه تلفیقی.. 70
حشره کش ها یا سموم........................................................................................................................................ 70
فرمول شیمیایی DDT دی کلرو دی اتیل اتان است ................................................................................. 71
انواع سموم حشره کش........................................................................................................................................ 72
سموم حشره کش به دو دسته تقسیم می شوند :....................................................................................... 72
حشره كش های معدنی ................................................................................................................................ 72
حشره کش های آلی گیاهی :............................................................................................................................. 72
حشره كش های آلی كلره: ........................................................................................................................... 72
سموم فسفره آلی: ........................................................................................................................................... 72
سموم گوگردی آلی: ....................................................................................................................................... 73
سموم از نظر نحوه اثر. 73
سموم داخلی یا گوارشی ............................................................................................................................... 73
سوم تماسی یا خارجی: ................................................................................................................................. 73
سموم نفوذی .................................................................................................................................................... 73
سموم جذبی (سیستمیك) .......................................................................................................................... 73
سموم تنفسی ................................................................................................................................................... 73
سموم تدخینی ................................................................................................................................................ 74
چغندر قند................................................................................................................................................................ 74
پنبه. 75
آفات جالیز................................................................................................................................................................ 75
آفات مهم گیاهان زراعی....................................................................................................................................... 76
آفات مهم غلات...................................................................................................................................................... 76
آفات درختان میوه. 76
آفات مهم درختان پسته....................................................................................................................................... 78
آفات انار. 78
مبارزه با علف هرز................................................................................................................................................... 78
مبارزه با موش ها.................................................................................................................................................... 79
اصلاح نباتات............................................................................................................................................................ 79
اثرات اصلاح نبات در کشاورزی.......................................................................................................................... 81
منابع طبیعی............................................................................................................................................................ 82
اهمیت و نقش منابع طبیعی............................................................................................................................... 85
تعریف جنگل........................................................................................................................................................... 89
تعریف جنگل داری.......................................................................................................................................... 91
از نقطه نظر اقتصادی.................................................................................................................................. 91
از نقطه نظر كشاورزی .................................................................................................................................. 91
از نقطه نظر بهداشتی .................................................................................................................................. 92
فوائد جنگل: جنگل ها دارای فوائد زیادی هستند........................................................................................ 92
نگاهی به فرآیند های تخریبی جنگل های کشور:........................................................................................ 93
مرتع.. 95
بیابان.. 97
بیابان زائی و مبارزه با آن...................................................................................................................................... 98
مشاغل مربوط: 101
تعریف مکانیزاسیون................................................................................................................................................ 105
فوائد ماشینی کردن کشاورزی.. 106
آشنایی با وضعیت کشاورزی و نیروی کششی مورد استفاده در ایران.. 107
انواع اتصالات در ادوات کشاورزی....................................................................................................................... 109
تراکتور و تکامل آن.. 111
طبقه بندی تراکتورها 112
هدف های خاک ورزی عبارتند از : 113
روش های خاک ورزی.. 114
گاو آهن.. 116
انواع گاوآهن و موارد استفاده آن....................................................................................................................... 118
گاو آهن برگردان دار:.................................................................................................................................. 118
ادوات خاک ورزی ثانویه....................................................................................................................................... 122
كولتیواتورها ................................................................................................................................................. 122
دیسك ها (هرس بشقابی) ....................................................................................................................... 123
دیسک ها.................................................................................................................................................................. 123
دیسك یك راهه:.......................................................................................................................................... 124
دیسك دو زانویی:......................................................................................................................................... 124
دیسك یك زانویی (افست): ..................................................................................................................... 124
انواع تسطیح کن..................................................................................................................................................... 125
غلتك ها یا خرد كننده ها: ...................................................................................................................... 126
کاشت محصولات.. 126
بذر افشانی: ................................................................................................................................................... 127
بذر کاری: 127
بذر کاری دقیق یا تک دانه کاری....................................................................................................................... 127
کپه کاری:................................................................................................................................................................. 127
ماشین آلات کاشت... 127
ردیف کارها: 127
ردیف کارهائی که بر روی زمین مسطح کشت می کنند. 128
ردیف کارهائی که بر روی پشته کشت می کنند: 128
ردیف کارهائی که در شیار کشت می کنند:................................................................................................... 129
اندازه ردیف کارها: 129
خطی کارها:.............................................................................................................................................................. 130
انواع خطی کارهای غلات.. 131
بذر پاش ها 132
کارنده های مخصوص( سیب زمینی کار و نشاء کار) 133
نشاء کار:.................................................................................................................................................................... 133
سیب زمینی کارها: 133
ادوات داشت............................................................................................................................................................. 134
سمپاش ها: 137
اجزای اصلی ساختمان یک سمپاش................................................................................................................. 137
مخزن: 137
به هم زن:................................................................................................................................................................. 138
صافی: 138
بوم............................................................................................................................................................................... 138
نازل یا افشانک: 138
ماشین های برداشت... 139
دروگر.......................................................................................................................................................................... 139
ماشین های برداشت غلات.................................................................................................................................. 141
ماشین های برداشت سیب زمینی..................................................................................................................... 143
ماشین برداشت چغندرقند................................................................................................................................... 144
فصل سوم: روش تحقیق........................................................................................... 146
مقدمه: 147
روش تحقیق:............................................................................................................................................................ 147
مصاحبه با مزرعه داران:........................................................................................................................................ 148
مزایا و معایب مكانیزه كردن مراحل كشاورزی:............................................................................................... 148
توجیه اقتصادی مكانیزاسیون: 149
مصاحبه با دانش آموزان و استادان دانشگاهها:............................................................................................... 149
توسعه كشاورزی چه مزایایی دارد؟................................................................................................................... 149
جامعه آماری: 150
منابع اطلاعات.......................................................................................................................................................... 151
فصل چهارم: جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده ها 152
ماشین های كشاورزی و مكانیزاسیون.. 153
بررسی فرضیه ها:................................................................................................................................................... 159
فرضیه2: 160
فرضیه 3:................................................................................................................................................................... 160
فرضیه 4: 161
تحلیل یافته های مصاحبه ای:............................................................................................................................ 161
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات..................................................................... 165
نتایج به دست آمده در ارتباط با فرضیه.......................................................................................................... 166
نتایج به دست آمده در ارتباط با فرضیه 4:..................................................................................................... 166
نتایج به دست آمده در ارتباط با فرضیه 4: 167
نتایج به دست آمده در ارتباط با فرضیه 4:..................................................................................................... 168
پیشنهادات: 168
پیشنهادات در ارتباط با فرضیه 1: 168
پیشنهادات در ارتباط با فرضیه 2:..................................................................................................................... 169
پیشنهادات در ارتباط با فرضیه 3:..................................................................................................................... 169
پیشنهادات در ارتباط با فرضیه 4: 170
سایر پیشنهادات:..................................................................................................................................................... 170
فهرست منابع.. 172
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
نقش و تاثیر توسعه كشاورزی بر پیشرفت صنعتی ,
تحقیق تشكیل پارچه توسط بافندگی تاری و پودی
تحقیق تشكیل پارچه توسط بافندگی تاری و پودی |
![]() |
دسته بندی | نساجی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 48191 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 229 |
تحقیق تشكیل پارچه توسط بافندگی تاری و پودی
فهرست:
چكیده................................... 1
تاریخچه................................. 2
1- تشكیل پارچه توسط بافندگی تاری و پودی
1-1- روشهای تشكیل پارچه................. 13
1-2- بافندگی تاری و پودی پارچه های بافته شده 17
1-2-1- ماشین بافندگی.................... 17
1-2-2- پارچه های بافته شده.............. 21
2- ساختار پارچه تاری و پودی و انواع بافتهای آن
2-1- ساختار پارچه تاری و پودی........... 23
2-1-1- نمای شماتیك بافت................. 24
2-1-2- نقشه نخ كشی...................... 25
2-1-3- نقشه كشی نخ كشی شانه............. 28
2-1-4- نقشه حركت وردها.................. 29
2-1-5- سطح مقطع نخهای تار و پود ........ 31
2-2- بافتهای پایه....................... 32
2-2-1- بافت تافته....................... 33
2-2-2- ریب تاری......................... 34
2-2-3- ریب پودی......................... 35
2-2-4- بافت پاناما...................... 36
2-2-5- بافت سرژه ومشتقات آن ............ 37
2-2-6- بافت ساتین و مشتقات آن........... 40
2-2-7- سایر بافتهای تاری و پودی......... 42
3- مقدمات بافندگی
3-1- بوبین پیچی ........................ 43
3-1-1- طرز عمل بوبین پیچی ............. 45
3-2- آماده سازی نخ تار ................. 49
3-2-1- چله پیچی ........................ 50
4- اساس بافندگی تاری و پودی
4-1- مكانیزم های اصلی بافندگی........... 55
4-1- 1- تغذیه نخ های تار ............... 56
4-1-2- تشكیل دهنه نخ های تار............ 58
4-1-3- پود گذاری........................ 61
4-1-4- دفتین زدن........................ 64
4-1-5- پیچش پارچه....................... 69
4-2- مكانیزم های فرعی................... 70
4-3- كنترل پارچه....................... 71
4-3-1- عرض پارچه ....................... 71
4-3-2-حاشیه ها ......................... 73
5- سیستم های تشكیل دهنه
5-1- مكانیزم میل لنگی.................. 77
5-2- مكانیزم تشكیل دهنه بادامكی......... 77
5-3- مكانیزم تشكیل دهند ه دابی.......... 79
5-3-1- مكانیزم تشكیل دهنه بادامكی منفی.. 79
5-3-2- مكانیزم تشكل دهنه بادامكی مثبت .. 80
5-3-3- دابی روتاری...................... 81
6- بافندگی باماكو
7- بافندگی ماشین بدون ماكو (F2001 ) تنظیمات دستگاه
7-1- راه اندازی ماشین................... 90
7-2- حركت و ترمز........................ 97
7-3- كنترل نخ پود...................... 05
7-4- حركت راپیر......................... 110
7-5- كنترل رنگ پود...................... 128
7-6- حركت دفتین......................... 130
7-7- كنترل پود......................... 136
7-8- تیك آپ پیچش پارچه.................. 139
7-9- تمپل............................... 143
7-10- دهانه كار......................... 149
7-11- متوقف كننده نخ تار................ 163
7-12- سیستم لت آف....................... 165
7-13- حاشیه ساز......................... 174
8- بافندگی بدون ماكو (راپیری)
8-1- پودگذاری روش گالبر................. 189
8-2- پودگذاری روش دواس.................. 191
9- سولزر مدل F2001
9-1- سوئیچ صلی......................... 215
9-2- حرکت و ترمز (کلاچ و ترمز).......... 215
9-3- سیستم کنترل نخ ................... 216
9-4- حرکت راپیر ....................... 216
9-5- کنترل رنگ پود..................... 216
9-6- دفتین و شانه ..................... 217
=============================
چكیده
در مطالب ارائه شده در این كتاب اطلاعات كلی در مورد چگونگی تشكل پارچه توسط بافندگی تاری پودی، انواع بافتها ، بررسی مراحل مقدمات بافندگی ، و سیستمهای تشكیل دهنه در دستگاه بافندگی سولزرG6100 كه پیشرفته سولزرF2001 میباشد مورد بررسی قرار گرفته است سولزرG6100 برای دستیابی به سرعتهای بالاتر نسبت به مدل خارجی خود (Sulzer F2001)و بافت با انواع نخ طراحی شده است .
البته 60% قطعات آن در شركت غدیر ساخته شده و 40% مابقی از خارج كشور وارد می شود سولزر غدیر دارای انواع بادامكی ، دابی مكانیكی و دابی الكترونیكی می باشد در اینجا در مورد دستگاه بافندگی G6100 دابی مكانیكی و همچنین F2001 اطلاعاتی آورده شده است همچنین چگونگی تنظیمات ، نصب و راه اندازی به طور كامل مورد بررسی قرار گرفته است .
در پایان نیز مقایسه ای اجمالی از دو ماشین Sulzer F2001 , Sulzer G6100 ارائه شده است .
تاریخچه :
صنعت بافندگی بعد از كشاورزی از بزرگترین و اولی ترین مایحتاتج بشری بوده و هست . اگر به آمار افرادی كه در صنایع مختلف كار می كنند توجه نماییم ملاحظه می كنیم كه هم در گذشته و هم در زبان حاضر بافندگان رقم بزرگی از افراد صنعتی را تشكیل می دهند و همین آمار نشان می دهد كه كارگران مشغول در كلیه صنایع جهان آنهائی هستند كه یا مستقیماً به بافندگی اشتغال دارند یا از راه فروش و تجارت محصولات آن امرار معاش می كنند .
امروز صنعت بافندگی نه تنها از نظر جنبه های اقتصادی بلكه از نقطه نظر تكامل و توسعه ماشین آلات مورد توجه خاصی قرار گرفته كوشش بشر برای تكمیل این صنعت از زمانهای قدیم شروع گشته و تا امروز نیز هرگز متوقف نگردیده است .
اولین طریقه تولید پارچه توسط بشر همانند بافتن تورهای ماهی گیری ( بروش دستی) انجام می گرفت . بطوریكه از تصاویر كتب خطی قدیم استنباط می شود بشر اولیه برای تهیه پارچه از قابهای عمودی چوبی كه در طول آنها نخهای تار كشیده می شد استفاده می نمود در وهله اول تنها یك قاب برای نگهداری تار مورد استفاده قرار می گرفت و هیچ وسیله اضافی در آن بكار نمی رفت . این قابها اغلب در مصر، یونان ، هندوستان ، چین و روم مورد استفاده بافندگان قرار می گرفت . بعدها این وسیله تا اندازه ای تكامل یافت و به قاب جدیدی تبدیل گشت كه عبارت بود از یك تخته بطول و عرض دلخواه و در بالا و پایین آن دو تخته قرار می گرفت و تارها در طول آن كشیده می شد و دو تكه چوب در وسط تارها بنام چوبهای تقسیم كننده تارها (Lease Rods ) قرار داشت كه خود یك قسمت غیر قابل صرف نظر كردن در هر ماشین بافندگی است و در اغلب ماشینهای بافندگی قدیم و جدید مشاهده می شود .
...
مكانیزم های باز كردن نخ تار، به دو دسته مثبت و منفی طبقه بندی می شوند:
- در سیستم منفی، كشش وارده بر نخ های تار، عامل غلبه بر نیروی اصطكاك و باعث حركت نخ ها از روی اسنو می باشد. كشش نخ تار توسط اصطكاك بین زنجیر یا تسمه با محور اسنو تنظیم می شود.
- در مكانیزم مثبت، چله با سرعتی كه متناسب با طول نخ میان چله و لبه پارچه است چرخانده شده و از مكانیزم های دیگری برای اعمال كشش ثابت به نخ تار، حین باز شدن، استفاده می شود.
مكانیزم های باز شدن نخ تار را می توان همچنین به دو دسته مكانیكی و الكتریكی طبقه بندی نمود. اكثر ماشین های بافندگی مدرن، مجهز به مكانیزم باز كردن الكتریكی هستند زیرا این مكانیزم امكان كنترل بر روی باز شدن نخ تار را، از ابتدا تا انتهای چله، میسر ساخت كه منجر به ثابت ماندن كشش نخ می شود، این نوع مكانیزم برای جلوگیری از بوجود آمدن عیوب در پارچه، مثل تفاوت در تراكم پودی و یا ایجاد رگه در پارچه، بسیار مناسب است. برای اینكه بهترین كارایی حاصل گردد تنش های بافندگی باید در كمترین حد ممكن باشند.
باز شدن نخ تار به صورت مثبت و خطی می تواند توسط یك سیستم مغناتیسی بر روی یك تسمه دوار انجام گیرد. سیستم های الكتریكی باز شدن نخ تار، قابل برنامه ریزی بوده تا از ایجاد رگه بر روی پارچه، با دقت یك دهم، جلوگیری شود. این سیستم ها قادرند در هنگام توقف ماشین كشش را از روی نخها برداشته و با راه اندازی مجددف كشش را اعمال كنند. با این عمل، از وارد شدن كشش اضافی به نخ كه عامل اصلی ایجاد عیوب ناشی از توقفات است، جلوگیری می شود. این سیستم قادر است تا با همه عملیات ماشین هماهنگ شود (بطور مثال در هنگام كار با سرعت پایین و یا در هنگام پیدا كردن پود پاره) و به علت عدم نیاز به ترمز و لنت های كوپلینگ، هزینه قطعات اضافی نیز كاهش می یابد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
تحقیق تشكیل پارچه توسط بافندگی تاری و پودی ,
خواص سوپرآلیاژها و مقاومت آنها در برابر خوردگی
خواص سوپرآلیاژها و مقاومت آنها در برابر خوردگی |
![]() |
دسته بندی | مهندسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 74 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 199 |
خواص سوپرآلیاژها و مقاومت آنها در برابر خوردگی
فصل اول
سوپر آلیاژها در دمای بالا
1-1- نحوه و زمان استفاده از این فصل
به دشواری میتوان اطلاعات مختصر ولی دقیقی را در یك موضوع متمركز كرد. مجریان و مدیران به ویژه در صنایعی كه در آنها از تعدادی سوپر آلیاژ استفاده میشود، اغلب فقط به اطلاعات پایه با حداقل حواشی و مطالب اضافی نیاز دارند. موسسههای خرید یا كارشناسی برای انجام بهتر كار خود به دانستههای نسبتاً كمی نیاز دارند. مهندسان نیاز به اطلاعاتی با جزئیات بیشتر ولی سریع درباره انواع آلیاژها و طراحی اولیه دارند. اساس این كتاب بر پایه در اختیار گذاشتن اطلاعات تجربی كافی برای حل مسائل، پاسخ به پرسشهای مربوط به سوپر آلیاژها و داشتن معلومات كافی درباره سوپر آلیاژها گذاشته شده است. مقدمه این فصل، با مرور مختصری بر موضوعات اصلی كتاب بعضی از نیازهای فوق را تامین میكند. فصل حاضر با خلاصهای از تاریخچه سوپر آلیاژها شروع شده و سپس طبیعت سوپر آلیاژها را شرح میدهد. این مقدمه موضوعات گوناگون گستردهای را كه در به كارگیری سوپر آلیاژها باید در نظر گرفته شوند به طور مستقیم و ساده به خواننده معرفی مینماید. استفاده كننده از این كتاب ممكن است، با متالورژی پایه سوپر آلیاژها آشنا و یا كاملاً مبتدی باشد. در هر صورت این كتاب خواننده را به موضوع سوپر آلیاژها نزدیك خواهد ساخت. در این كتاب كمتر به تئوری پرداخته شده و تاكید روی دانستههای تجربی شده است. اگر موضوع برایتان كاملاً جدید است ممكن است مقدمه این فصل در بر گیرنده كلیه نیازهای شما باشد. اگر تا اندازهای و یا كاملاً در این زمینه مطلع هستید فهرست مطالب را كنترل كنید، تا آنچه را كه شما میتوانید در هر فصل بیایید، مشاهده نمایید.
1-2- تاریخچه
طراحان نیاز فراوانی به مواد مستحكمتر و مقاومتر در برابر خوردگی دارند. فولادهای زنگ نزن توسعه داده شده و به كار رفته در دهههای دوم و سوم قرن بیستم میلادی، نقطه شروعی برای برآورده شدن خواستههای مهندسی در دماهای بالا بودند. بعداً معلوم شد كه این مواد تحت این شرایط دارای استحكام محدودی هستند. جامعه متالوژی با توجه به نیازهای روز افزون بوجود آمده، با ساخت جایگزین فولاد زنگ نزن كه سوپر آلیاژ نامیده شد به این تقاضا پاسخ داد. البته قبل از سوپر آلیاژها مواد اصلاح شده پایه آهن به وجود آمدند، كه بعدها نام سوپر آلیاژ به خود گرفتند.
با شروع و ادامه جنگ جهانی دوم توربینهای گازی تبدیل به یك محرك قوی برای اختراع و كاربرد آلیاژها شدند. در سال 1920 افزودن آلومینیوم و تیتانیوم به آلیاژهای از نوع نیكروم به عنوان اختراع به ثبت رسید، ولی صنعت سوپر آلیاژها با پذیرش آلیاژ كبالت (ویتالیوم) برای برآورده كردن نیاز به استحكام در دمای بالا در موتورهای هواپیما پدیدار شدند. بعضی آلیاژهای نیكل- كروم (اینكونل و نیمونیك) مانند سیم نسوز كم و بیش وجود داشتند و كار دستیابی به فلز قویتر در دمای بالاتر برای رفع عطش سیری ناپذیر طراحان ادامه یافت و هنوز هم ادامه دارد.
1-3- معرفی و به كار گیری سوپر آلیاژها
سوپر آلیاژها؛ آلیاژهای پایه نیكل، پایه آهن- نیكل و پایه كبالت هستند كه عموماً در دماهای بالاتر از oC540 استفاده میشوند. سوپر آلیاژهای پایه آهن- نیكل مانند آلیاژ IN-718 از فنآوری فولادهای زنگ نزن توسعه یافته و معمولاً به صورت كار شده میباشند. سوپر آلیاژهای پایه نیكل و پایه كبالت بسته به نوع كاربرد و تركیب شیمیایی میتوانند به صورت ریخته یا كار شده باشند.
از آغاز پیدایش سوپر آلیاژها، تعداد زیادی آلیاژ شناخته شده و مورد مطالعه قرار گرفته و تعدادی نیز به عنوان اختراع ثبت گردیدهاند. تعدادی از آنها در طول سالیان گذشته غربال شده و تعدادی به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفتهاند. به خاطر اینكه همه آلیاژها را نمیتوان بر شمرد مثالهائی از آلیاژهای قدیم و جدید برای نشان دادن متالورژی فیزیكی سیستمهای سوپر آلیاژها آورده شده است (به فصلهای 3 و 12 مراجعه كنید) در شكل 1-1 رفتار تنش- گسیختگی سه گروه آلیاژی با یكدیگر مقایسه شدهاند (سوپر آلیاژهای پایه آهن- نیكل، پایه نیكل و پایه كبالت). در جدولهای 1-1 و 1-2 فهرستی از سوپر آلیاژها و تركیب شیمیایی آنها آورده شده است.
سوپر آلیاژهای دارای تركیب شیمیایی مناسب را میتوان با آهنگری و نورد به اشكال گوناگون در آورد. تركیبهای شیمیایی پر آلیاژتر معمولاً به صورت ریختهگری میباشند. ساختارهای سرهم بندی شده را میتوان با جوشكاری یا لحیمكاری بدست آورد، اما تركیبهای شیمیایی كه دارای مقادیر زیادی از فازهای سخت كننده هستند، به سختی جوشكاری میشوند. خواص سوپر آلیاژها را با تنظیم تركیب شیمیایی و فرآیند (شامل عملیات حرارتی) میتوان كنترل كرد و استحكام مكانیكی بسیار عالی درمحصول تمام شده بدست آورد.
...
4-4- مروری بر ذوب القایی در خلاء (VIM) [1]
1- مقدمه
در فرآیند ذوب القایی تحت خلاء در مقایسه با فرآیندهای ذوب در هوا، مقدار اكسیژن و نیتروژن مذاب به مقدار قالب توجهی كاهش مییابد. در نتیجه سوپرآلیاژهای تولید شده با VIM اكسیدها و نیتریدهای كمتری داشته و نسبت به سوپرآلیاژهای تولید شده به روش EAF/AOD تمیزتر هستند. بعلاوه عناصر دارای فشار بخار بالا (به ویژه سرب و بیسموت) كه ممكن است از طریق قراضه وارد شده باشند، در طی فرآیند ذوب به این روش حذف میشوند. مجموع این عوامل باعث بهبود خواص خستگی و گسیختگی خزش سوپرآلیاژهای تولید شده با VIM در مقایسه با روش EAF/AOD میشوند.
كنترل عناصر آلیاژی در این روش خیلی دقیقتر از روش EAF/AOD است و تولید به روش VIM پر هزینهتر از روش EAF/AOD است. در فرآیند EAF/AOD اصلاح تركیب شیمیایی (كاهش عناصری مانند Al,Si,S,Ti,C و ...) صورت میگیرد ولی در فرآیند VIM تركیب شیمیایی نهایی به تركیب بار وارد شده به كوره بسیار نزدیك است. ممكن است در مقدار كربن كاهش جزئی صورت گیرد. در فرآیندهای VIM جدید مرحله گوگردزدایی نیز وجود دارد. در این روش تركیب شیمیایی مذاب توسط تركیب بار وارد شده به كوره تعیین میشود؛ به همین دلیل قیمت مواد اولیه فرآیند VIM در مقایسه با مواد اولیه استفاده شده در فرآیند EAF/AOD گرانتر است.
2- تشریح فرآیند VIM
بار كوره عموماً دارای سه بخش است: بخش مواد خام كه قبلاً در خلاء ذوب نشدهاند، بخش دیرگداز كه شامل عناصر خالصی است كه اكسیدهای پایدار تشكیل میدهند و تمایل دارند قابلیت انحلال اكسیدها و نیتریدهای موجود در مواد خام را افزایش دهند. بخش آخر بار شامل قراضههای داخلی و خارجی است كه قبلاً در خلاء ذوب شدهاند. به خاطر اینكه امكان دارد قراضهها در طی تولید آلودگی پیدا كرده باشند، لازم است دقت كافی در جدایش و آماده سازی آنها قبل از وارد شدن به فرآیند VIM انجام گیرد.
[1] - Vacuum Induction Melting (VIM)
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
خواص سوپرآلیاژها و مقاومت آنها در برابر خوردگی ,
نقد و تفسیر داستانهای تمثیلی هدایت و آل احمد
نقد و تفسیر داستانهای تمثیلی هدایت و آل احمد( آب زندگی، سرگذشت كندوها، نون و القلم ) پایان نامه برای دریافت درجهی كارشناسی ارشد در رشته ی زبان و ادبیات فارسی |
![]() |
دسته بندی | زبان و ادبیات فارسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 162 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 165 |
نقد و تفسیر داستانهای تمثیلی هدایت و آل احمد
چكیده:
هدف از نگارش این رساله به دست دادن روشی برای تفسیر روایات تمثیلی ادب فارسی است.
پس از آوردن مقدمه ای در باب دلالت های حقیقی و مجازی كلام، فصل اول درباره ی تمثیل از دیدگاه بلاغت قدیم و نقد ادبی جدید، انگیزه های بیان تمثیلی و مقایسه ی آن با بیان رمزی آورده شده است. فصل دوم مروری بر ویژگی های بنیادین قصه ها و تطبیق عناصر داستان های منتخب در این رساله با این ویژگی هاست و سرانجام در فصل های سوم تا پنجم داستان « آب زندگی» نوشتهی صادق هدایت و «سرگذشت كندوها» و « نون القلم» نوشته ی جلال آل احمد تفسیر تمثیلی شده اند. در جریان تفسیر داستان ها،. جهان بینی و افكار نویسنده.، آرا و اندیشه های او كه در دیگر آثارش منعكس شده و نیز شرایط اجتماعی و سیاسی زمان نگارش داستان لحاظ شده است.
پیش گفتار
پیش از شروع مراحل اداری و آموزشی، نیت نویسنده ی این رساله آن بود كه گذری كلی بر تمثیل های امروز ادب فارسی داشته باشد و به انگیزه های تمثیل گرایی و روی آوردن داستان نویسان معاصر به افسانه های تمثیلی بپردازد. برای حصول این مقصود لازم بود كه بر تاریخ ادبیات معاصر نظری بیندازیم و مقاطعی از زمان را كه تراكم افسانه های تمثیلی در آن ها بیشتر از دوره های دیگر بود، مشخص كنیم. به همین منظور در ابتدا از هر یك از این مقاطع زمانی یكی دو داستان انتخاب و به شورای محترم استادان گروه زبان و ادب فارسی پیشنهاد شد. این داستان ها در طرح اولیه ی رساله عبارت بودند از :« ماهی سیاه كوچولو» ( صمد بهرنگی )، «مهره ی مار» ( م.ا. به آذین)، «اسائه ی ادب» ( صادق چوبك )، « آب زندگی» ( صادق هدایت )،«سرگذشت كندوها» و «نون و القلم » ( جلال آل احمد ) . اما پس از مشورت استادان گرامی و طبق نظر و صلاح دید ایشان، تنها سه داستان «آب زندگی»، « سرگذشت كندوها» ، و « نون و القلم» برای نقد و بررسی انتخاب شد. بنابراین عنوان رساله از «بررسی تمثیل های
معاصر» به «نقد و بررسی تمثیل های هدایت و آل احمد» تغییر یافت.
در تفسیر داستان های منتخب، اندیشه ها و عقاید فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی نویسندگان آن ها در نظر گرفته شده و داستان ها جزیی از فضای فكری نویسندگان تلقی شده اند. اما قصد نگارنده ی رساله به هیچ وجه ارزیابی و ارزش گذاری بر عقاید این داستان نویسان نیست و سعی او تنها در جهت ترسیم این فضای فكری پیش روی خواننده است.
در نقد و بررسی و تفسیر داستان ها از روش واحدی پیروی نشده و نگارنده خود را موظف به رعایت چارچوب ثابت و غیر قابل تغییری ندانسته است. روش نویسندهی رساله و طرز برخورد او با هر داستان نسبت به عناصر برجسته و مهم داستان ها تغییر كرده و در هر فصل صورت دیگری به خود گرفته است. خواننده ی رساله اگر پیش از آن، داستان های مورد بحث را خوانده باشد، این روش متغیر را از طرف نگارنده خواهد پذیرفت.
_ از همه ی كسانی كه پیش از انتخاب موضوع و پس از آن به هر وسیله: با طرح پرسشی كوتاه، نگاهی كنج كاو، احوال پرسی پرمعنا، حرف هایی صریح یا در پرده و … پیش تر و بیش تر از من نگران سر و سامان یافتن یا نیافتن این رساله بودند و كلاغ این قصه ی دور و دراز را تا رسیدن به لانه هم راهی كردند، سپاس گزارم.
از یكایك استادان گروه زبان و ادبیات فارسی در دنشكده ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، كه در طول تحصیل هفت ساله ی خود ( كارشناسی و كارشناسی ارشد) خوشه ای از خرمن دانش ایشان چیده و شیرینی آن را چشیده ام، تشكر میكنم.
از سركار خانم دكتر حمیرا زمردی ( راهنمای این رساله ) كه به ویژه در زمان تصویب موضوع هم راهی خود را از من دریغ نداشته و شنوای حرف ها و پاسخ گوی پرسش هایم بودند، سپاس گزارم و نیز جناب آقای دكتر محمد رضا تركی ( مشاور این رساله ) را به سبب فروتنی بزرگوارانه شان می ستایم.
در انتها پدر و مادر عزیزم را كه همواره به من اجازه داده اند در فضایی آزاد تنفس كنم، بیندیشم، بخوانم و ببالم ، سپاس می گویم.
==============================
فهرست مطالب:
مقدمه...................................... 1
فصل اول: تمثیل............................. 4
1-تمثیل در حوزه ی بلاغت..................... 4
2- روایت های تمثیلی........................ 8
2-1- تمثیل از دیدگاه نقد ادبی معاصر.... 8
2-2- ساختار روایی تمثیل................ 10
2-3- انواع روایت های تمثیلی............ 11
2-3-1- افسانهی تمثیلی.............. 11
2-3-2- حكایت اخلاقی................. 12
2-3-3- تمثیل رمزی.................. 13
2-4- تقسیم بندی دیگر................... 14
2-5- انواع تمثیل از نظر موضوع.......... 15
3- ضرورت بیان تمثیلی....................... 16
3-1- ترس و احتیاط...................... 16
3-2- حفظ راز از نااهل.................. 17
3-3- مصلحت............................. 17
3-4- تأثیرگذاری بیشتر، جلب توجه و برانگیختن دقت 18
3-5- تعلیم و عینی كردن مفهوم ذهنی...... 18
4- ضرورت تمثیل گرایی در كتب آسمانی......... 18
5- داستان تمثیلی ، داستان رمزی و بهره گیری از نماد 21
5-1- نگاهی دیگر به داستان تمثیلی....... 21
5-2- داستان رمزی....................... 23
5-3- مقایسهی بیان رمزی و بیان تمثیلی... 25
5-4- جایگاه نماد در روایات تمثیلی و رمزی 28
6- تمثیل و عدم واقعیت...................... 32
7- تمثیل در ادبیات داستانی معاصر........... 33
فصل دوم :بررسی داستانهای «آب زندگی » ، «سرگذشت كندوها» و «نون والقلم» بر بنیاد عمده ترین ویژگی های قصه ها 36
1- خرق عادت................................ 37
2- پیرنگ ضعیف.............................. 38
3- شخصیت ها و شیوهی شخصیت پردازی........... 39
فصل سوم : تفسیر تمثیلی داستان «آب زندگی » . 44
1- شرایط سیاسی و اجتماعی در زمان نگارش داستان 44
2- تفسیر داستان............................ 45
فصل چهارم: تفسیر تمثیلی داستان «سرگذشت كندوها» 55
1- سرگذشت نفت.............................. 56
2- تفسیر داستان............................ 58
2-1- سرگذشت كندوها (نظری برداستان)..... 58
2-2- تفسیر داستان با تفكیك عناصر و اجرای اصلی 59
2-2-1- ولایت زنبورها................ 61
2-2-2- عسل.......................... 61
2-2-3- بلا........................... 62
2-2-4- خواب زمستانی................. 63
2-2-5- تصمیم كمندعلی بك............. 63
2-2-6- مورچه های قرمز............... 64
2-2-7- جلسهی گیس سفیدها............. 64
2-2-8- پرواز زنبورها................ 66
2-3- نقد و نظر......................... 66
فصل پنجم : تفسیر تمثیلی «نون و القلم»...... 69
1- مهمترین جنبش چپ گرای معاصر.............. 70
2- ماجرای یك شكست (نظری بر داستان)......... 72
3- تفسیر داستان............................ 73
3-1- حكومت قلندرانه.................... 74
3-2- هونگ های برنجی.................... 77
3-3- دو میرزا بنویس.................... 79
3-4- فرجام كار......................... 82
3-5- از دم در مسجد جامع تا ارگ حكومتی.. 83
4- نقد ونظر................................ 84
پا نوشت.................................... 86
فهرست منابع و مآخذ 95
================================
مقدمه
در آغاز كلمه نبود. انسان بود و اشیای پیرامونش. و انسان خواست كه بشناسد. و برای شناختن نیاز به كلمه داشت؛ به اسم. تا پیش از شناختن اشیا، پیش از ترسیم صور اشیا در ذهن اسم اشیا را بداند. و انسان اسم گذاشت بر اشیا.(1)
اسامی آن چه پیرامون انسان است – و البته آن چه در ذهن و فكر و روح اوست-، كوشش اوست برای شناختن. این اسمها و كلمات، علامات و نشانههایی هستند كه به معانی معینی دلالت میكنند و واضع آنها انسان است. انسان بر حسب قرارداد و به دل خواه خود، در ابتدا بر اشیای پیرامونش اسم گذاشت و این نشانههای وضعی/ قراردادی شدند نامهای واقعی اشیا. «نشانهها وسایلی مقتصدانه هستند برای بیان معنایی كه یا حاضر است و یا قابل وارسی.»(2) انسان وقتی شیئی را دید، تعریفی از آن شیء بر حسب صورت ظاهر، هویت و كاركرد آن – و اگر آن شیء مفهومی ذهنی یا عقلی بود، تعریفی حاصل از ادراك آن – در ذهنش نقش بست و به منظور آن كه از آن پس برای نامیدن آن شیء همهی معنایی را كه در ذهنش دارد، با تمام حدود و ثغور آن به زبان نیاورد، به نامگذاری آن پرداخت. و از این رو است كه نشانهها «همه وسایلی مقتصدانه» هستند «برای بیان تعریفی طولانی» و «موجب صرفهجویی در اعمال ذهنی».(3)
نام اشیا را –از آن رو كه به معنایی دلالت میكنند – دال، و معنای نهفته در آن را – كه همان صورت ظاهر اشیا و مجموعهی ویژگیهای آنهاست- مدلول میخوانیم. بنا بر تعریفی كه از نامها و نشانهها ذكر شد، دلالت این نشانهها بر معنا دلالتی وضعی و قراردادی است؛ نه مبتنی بر شباهت واقعی میان دال و مدلول. هم چنیناند علامتهای اختصاری یا نشانههایی نظیر علامات راهنمایی و رانندگی.
با وجود قراردادی بودن رابطهی میان دال و مدلول در نشانهها و از آن جهت كه اشیا پیش از وضع این نامها اسم دیگری (در ذهن انسان) نداشتند، مدلول این گونه اسمها معنای حقیقی آنها محسوب است و انسان به محض شنیدن یا خواندن این اسامی، صور این اشیا را با همهی خصوصیات ظاهری و باطنی كه از آنها میداند، به ذهن میآورد؛ بدون آن كه ذهن در این فرایند شناختن دچار تكلف و زحمت شود. چرا كه اسمها در حكم علامتهایی هستند كه پس از وضع معنایی ثابت، معین و همه فهم دارند.
...
فصل اول: تمثیل
1- تمثیل در حوزهی بلاغت
تمثیل در لغت به معنای « مثال آوردن، تشبیه كردن، مانند كردن، صورت چیزی را مصور كردن، داستانی یا حدیثی را به عنوان مثال بیان كردن و داستان آوردن»(1) است. با توجه به ریشهی لغوی كلمهی تمثیل – كه شباهت و همانندی را میرساند-و نیز با مروری مختصر بر معانیای كه ذكر شد، حوزهی كاربرد این كلمه مشخص میشود. كاربرد فراوان و بسامد زیاد این اصطلاح در حوزهی دانش بلاغت ما را بر آن میدارد كه ابتدا در میان تعدادی از آثار بلاغی به جستوجوی ردپای این اصطلاح بپردازیم و نظر چند تن از صاحب نظران علم بلاغت را در این باره گرد آوریم.
عدهای تحت تأثیر معنای لغوی این اصطلاح، آن را از جنس تشبیه یا حتی برابر با آن میدانند و عدهای دیگر آن را از خانوادهی استعاره و هم نوع آن میشناسند. سكاكی از جمله كسانی است كه تمثیل را نوع خاصی از تشبیه میدانند و برای آن ویژگیهایی را برمیشمارند. او معتقد است تمثیل تشبیهی است كه در آن «وجه شبه صفتی غیرحقیقی باشد و از امور مختلف انتزاع شده باشد.»(2)
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
نقد و تفسیر داستانهای تمثیلی هدایت و آل احمد ,
ترجمه مقاله شباهت در شبکههای دوستی: انتخاب یا نفوذ؟اثر محدود به شرایط و ویژگیهای غیر قابل مشاهده فردی
ترجمه مقاله شباهت در شبکههای دوستی انتخاب یا نفوذ؟اثر محدود به شرایط و ویژگیهای غیر قابل مشاهده فردی |
![]() |
دسته بندی | فناوری اطلاعات |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 405 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 30 |
ترجمه مقاله شباهت در شبکههای دوستی: انتخاب یا نفوذ؟اثر محدود به شرایط و ویژگیهای غیر قابل مشاهده فردی
چکیده
اکثر تحقیقاتدرموردشباهت درشبکههایدوستیبا تمرکز برویژگیهایفردیبه آشکاری قابل مشاهدهاست.(برای مثال: نگرش و رفتار)
در زمینههایی که در آنانتخابچه کسینسبتانامحدود دوستانه خواهد بود.اغلب این مطالعاتنشان میدهدکه انتخاباجتماعیبه جاینفوذاجتماعیعلت اصلی، شباهت درمیان دوستاناست.ما استدلالمیکنیمکهدر یک محیطکه در آنهمکاریاجتماعیبسیار مهم استوانتخابدوستیبیشترمحدود است، نفوذ ممکن استدلیل اصلیشباهتدر میاندوستان باشد.افزون بر آن، این موضوع را مورد بررسی قرار میدهیمکهآیاطبقهبندیاجتماعی وکنترلهمکاریها موجبتقویتفرآیندنفوذاجتماعی در میاندوستان میشود؟
با استفاده از مدلتصادفیمبتنیبربازیگربرای پویا نمودن شبکه، ما مجموعه دادههایسه دسته (موج) ازسالهای گوناگون دورههای آموزشینیروی دریایی سلطنتی هلند را مورد بررسی قرار دادیم. اولین دوره مربوط بهکالجدانشآموزان دورهافسری است کهاولین بار درشکلگیریدوستی برای نظم و انضباطنظامی موردتجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
اولین فرضیهما این است کهدانشآموزان افسری،نظم و انضباط نظامیخود رابادوستانشانتنظیم کرده و از آن پشتیبانی میکنند.بر خلاف انتظارمان برای پشتیبانی ازاین ایده است کهافرادنظم و انضباطخودرا نسبت به دوستانشانتنظیم میکنندکه اینهمان،تخصصنظامی است، این نظم در دوستیابی برای افزودن بهدوستانشان نیست بلکه برایاعمال کنترل برای یافتن همکار است.ما در این یافتهها تلاش نمودیم با جزییات و کاملا استادانه روابط دوستانه را ترسیم نماییم.
کلید واژه ها
شبکههایدوستی، انتخاب،نفوذ، واگیر (سرایت)، فرضیه سیر تکاملی، مدلهای تصادفیمبتنیبربازیگر
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
ترجمه مقاله شباهت در شبکههای دوستی: انتخاب یا نفوذ؟اثر محدود به شرایط و ویژگیهای غیر قابل مشاهده ,
پروژه بررسی جهت گیری مذهبی با شادکامی ذهنی دانشجویان دختر و پسر
پروژه بررسی جهت گیری مذهبی با شادکامی ذهنی دانشجویان دختر و پسر |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 141 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 64 |
پروژه بررسی جهت گیری مذهبی با شادکامی ذهنی دانشجویان دختر و پسر
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی رابطه بین جهت گیر مذهبی و شادکامی ذهنی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور مرکز شهرستان پارس آباد در سال تحصیلی 91-90 انجام شد.
از این جامعه آماری تعداد 85 نفر به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب گردیده و بررسی شدند. در این تحقیق جهت سنجش جهت گیری مذهبی در « پرسشنامه جهت گیری مذهبی آلپورت» و برای سنجش شادکامی ذهنی از «پرسشنامه آکسفورد» استفاده شد. برای آزمون فرضیه ها از آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. نتایج بدست امده نشان داد که بین جهت گیری مذهبی درونی ، بیرونی اجتماعی و بیرونی شخصی و شادکامی ذهنی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین در مورد دختر و پسر از لحاظ جهت گیری مذهبی (درونی ، بیرونی اجتماعی و شخصی ) و شادکامی ذهنی تفاوت معناداری وجود ندارد.
کلید واژهها: جهت گیری مذهبی ، شادکامی – درونی ، بیرونی اجتماعی ، بیرونی شغلی ، دانشجویان
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پروژه بررسی جهت گیری مذهبی با شادکامی ذهنی دانشجویان دختر و پسر ,
تغییر جنسیت از نظر فقهی و حقوقی
تغییر جنسیت از نظر فقهی و حقوقی |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 384 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 58 |
تغییر جنسیت از نظر فقهی و حقوقی
چکیده
آنچه در این تحقیق مدنظر است، بررسی فقهی و حقوقی تغییر جنسیت به طور جامع و کلی می باشد. البته در بسیاری موارد نتیجة بحث فقهی و حقوقی (درحقوق ایران) یکسان است، چه اینکه حقوق ایران مخصوصاً قانون مدنی ایران و قانون مجازات اسلامی بر اساس فقه امامیه تدوین شده است.
این مسأله به عنوان یک پدیدة (تقریباً) خارجی و نوظهور، زمینه ساز پرسش های فراوان فقهی و حقوقی است که عمدتاً این مباحث در باب حقوق خانواده است. مانند جواز یا عدم جواز تغییر جنسیت، بقا یا عدم بقای ازدواج، پس از تغییر جنسیت یکی از زوجین، ولایت و سرپرستی شخص پس از تغییر جنسیت، مسألة ارث، نفقه، مهریه، عناوین خانوادگی و... .
واژگان کلیدی :
تغییرجنسیت ـ خنثی ـ فقه اسلامی ـ حقوق ایران.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
تغییر جنسیت از نظر فقهی و حقوقی ,
سمینار ارزیابی كارایی شبكه های كامپیوتری و بررسی آن در Grid
سمینار ارزیابی كارایی شبكه های كامپیوتری و بررسی آن در Grid |
![]() |
دسته بندی | سمینار |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 1892 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 30 |
سمینار ارزیابی كارایی شبكه های كامپیوتری و بررسی آن در Grid
چکیده
شبکه های Grid از لحاظ معنایی و ساختار از سیستم های توزیع شده متفاوت می باشند. بنابراین تحلیل کارایی این شبکه نیاز به دقت خاصی دارد. در این بخش نیز با توصیفی مختصر تفاوت Grid با سیستم های دیگر را بررسی می کنیم.
یک شبکه ی محاسبه دسترسی هماهنگ و آشکاری را به منابع محاسبه برای کار برای شبکه فراهم می کند.
مدیریت جریان کار و کشف منبع دو عملکرد مهم یک شبکه ی هوشمند است. مدیریت جریان کار به ایجاد اتومکانیکی جریان کار و انجام هماهنگ شده دلالت می کند .و کشف منبع و تخصیص و خواسته منبع تسهیل ایجاد می کند.
برنامه ها و داده ها و اطلاعات به یک ماشین دوردست برای کامل کردن مراحل کارها انتقال داده می شود.
واژگان کلیدی: توزیع، کارایی، محاسبه، آشکار، کشف منبع، تخصیص، دوردست، هوشمند، انتقال داده
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
سمینار ارزیابی كارایی شبكه های كامپیوتری و بررسی آن در Grid ,