مبانی نظری و پیشینه پژوهش شبكه اجتماعی
مبانی نظری و پیشینه پژوهش شبكه اجتماعی |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 126 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 56 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش شبكه اجتماعی (فصل دوم پایان نامه)
در 56 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
چارچوب نظری پایان نامه روانشناسی با موضوع شبكه اجتماعی
شبكه اجتماعی[1]
رسانههای اجتماعی بنا بر یک تعریف، رسانههایی برای برقراری تعامل اجتماعی مبتنی بر وب هستند و راهی ارزان و قابل دسترس برای انتشار اطلاعات از سوی عموم کاربران. این تعریف عام، بسیاری از وبسایتهای با کارکرد ارتباطی را در زمرهی رسانههای اجتماعی قرار داده است؛ فرومهای اینترنتی، وبلاگها، شبکههای اجتماعی، ویكیها و پادکست از این قبیل هستند. اما یكی از پرکاربرترین انواع رسانههای اجتماعی را شبکههای اجتماعی تشکیل میدهند.
" از سال 1979 اولین فضای شبکهای را تام تراسکات و جیم الیس از دانشگاه داک ایجاد كردند." (کاپلان و هنلین[2]،2010: 60). البته شبکهای که آنها ایجاد کردند با مفهومی که ما امروزه از رسانهی اجتماعی درک میکنیم تفاوتهایی عمده دارد. رسانهی اجتماعی در نزدیكی هزارهی جدید پا به عرصه وجود گذاشت (کاپلان و هنلین ،2010). نویسندگان این شبکهی اجتماعی اولیه به صورت آنلاین اقدام به نوشتن مطالب خود در آن میکردند. این دفتر خاطرات گروهی را تشکیل میداد. اصطلاح "وبلاگ" اولین بار در همان زمان و به صورت مختصرشده یعنی "بلاگ"، یک سال بعدتر استفاده شد، زمانی كه یک بلاگر به شوخی اسم "وبلاگ را" به "وی بلاگ[3]" تغییر داد. افزایش دسترسی به اینترنت پرسرعت محبوبیت این مفهوم را در جهت ایجاد سایتهای شبکهی اجتماعی همچون مای اسپیس (2003) و فیس بوک (2004) اضافه کرد. این رشد قدم به قدم اصطلاح رسانهی اجتماعی را ابداع کرد و آن را به برجستگی امروزیاش رساند." (کاپلان و هنلین، 2010: 60).
"آندریاس کاپلان" دكترای مدیریت بازرگانی از انگلستان و "مایكل هنلین" دارای دكترای علم مدیریت از انگلستان به عنوان متخصصین بازاریابی و رسانههای اجتماعی، برای ارائهی تعریفی از رسانهی اجتماعی سعی میکنند عمدهترین مفاهیم مشابه آن را شرح داده و نکات تمایز آنها را برجسته كنند. دو مفهومی که تا حدودی مشابه مفهوم رسانههای اجتماعیاند، مفاهیم وب2[4] و محتوای عمومیشده کاربری (یو. جی. سی)[5] هستند. وب 2 اصطلاحی است که اولین بار در سال 2004 استفاده شد تا راه جدیدی برای انتشار محتوا و کاربردهای کوتاه از سوی اشخاص باشد. این محتوا با همكاری و به روشی مشارکتی به طور مستمر به وسیله همهی کاربران تغییر مییابد. محتوای عمومیشده کاربری نیز اصطلاحی است که در 2005 عمومیت یافت و به طور معمول برای توصیفكردن اشکال مختلف محتوای رسانهای به کار میرود که به طور عمومی قابل دسترس باشد و به وسیله کاربران نهایی تولید شده باشد. محتواهای عمومیشده کاربری باید سه نیاز اساسی را برآورده کند: 1. باید روی وبسایت مورد دسترس عموم یا روی سایت شبکههای اجتماعی قابل دسترس گروه منتخب مردم منتشر شود، 2. باید حجم خاصی از تلاشهای ایجادکننده را نشان دهد؛ 3. در نهایت باید خارج از روزمرگی و تمرینات حرفهای خلق شده باشد (کاپلان و هنلین،2010: 61). کاپلان و هنلین با توضیح این دو مفهوم مشابه و با استفاده از آنها اظهار میکنند که رسانه اجتماعی یک گروه از کاربردهای مبتنی بر وب است که بر پایههای تکنولوژیكی و ایدئولوژیكی وب 2 ساخته شده و خلق و تبادل محتوای عمومیشده کاربران را فراهم میکند (کاپلان و هنلین ،2010: 70).
کاپلان و هنلین یک طرح برای طبقهبندی انواع رسانههای اجتماعی براساس تئوری حضور اجتماعی، ثروت رسانهای، بیان خود و افشای خود ارائه کردهاند که بر اساس آن شش نوع متفاوت از رسانه اجتماعی یعنی پروژههای مبتنی بر همکاری، وبلاگها و میکروبلاگها، جماعتهای محتوایی، سایتهای شبکه اجتماعی، جهان بازی مجازی و جماعتهای مجازی قابل شناسایی است (ویكی پدیا, 1390).
شبکههای اجتماعی مجازی تنها ابزارهای تکنولوژیكی جدیدی نیستند که امکانات جالب توجهی را در اختیار کاربران اینترنتی قرار داده باشند. شبکههای اجتماعی را فراتر از گونهای وبسایت میتوان بهعنوان رسانههای جدیدی در نظر گرفت که در ساختارهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی تغییراتی ایجاد کردهاند. چالشهایی که شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر با آنها مواجه بودهاند، حوزههایی فراتر از فضای مجازی را تحت تأثیر قرار داده است. شبکههای اجتماعی از سویی به عنوان یكی از گونههای رسانههای اجتماعی، امکانات تعاملی قابل توجهی برای کاربران اینترنتی فراهم کردهاند و در افزایش مشارکت شهروندان در برخی فرایندها مؤثر بودهاند؛ از سویی این شبکهها با آسیبهای گستردهای در حوزههایی از قبیل حریم خصوصی، کپیرایت، اعتیاد مجازی، سوء استفاده از کودکان، دزدی اطلاعات و هویت و مواردی اینچنینی مواجه بودهاند. این شبکهها همچنین عرصهی ارتباطات سیاسی را نیز متحول کردهاند. رویدادهای سیاسی سالهای اخیر از انتخاب باراک اوباما به ریاستجمهوری امریکا گرفته تا... همگی متأثر از فعالیتهای کاربران شبکههای اجتماعی بودند. در حوزهی ارتباطات بینالملل نیز شبکههای اجتماعی محل توجه هستند و برخی کشورهای شرقی مانند چین و روسیه که دغدغهی حفظ فرهنگ ملی برایشان اهمیت دارد با تقویت شبکههای اجتماعی بومی تلاش کردهاند کاربرانشان را از شبکههای اجتماعی بینالمللی که در مالكیت شرکتهای امریكایی هستند، دور کنند. شبکههای اجتماعی همچنین بر شکلهای سرمایه اجتماعی و اقتصادی و نحوهی تبدیل آنها به یکدیگر نیز مؤثر بودهاند و عرصهی اقتصاد را نیز بینصیب نگذاشتهاند (جعفری، 1389: 60)
[1] Social network
[2] Kaplan & Haenlein
[3] We blog
[4] Web 2
[5] UGC
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش شبكه اجتماعی ,
پیشینه نظری مهارت های مدیران آموزشی
پیشینه نظری مهارت های مدیران آموزشی |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 129 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 70 |
پیشینه نظری مهارت های مدیران آموزشی
در 70 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
چارچوب نظری پایان نامه روانشناسی با موضوع مهارت های مدیران آموزشی
مهارت های مدیران آموزشی
پیشینه ی نظری
2-1. تعاریف مدیریت از دیدگاه صاحب نظران
مدیریت از نظر لغوی یعنی اداره كردن و مدیر اسم فـــاعل از مصدر اداره، به معنی اداره كننده است. به عبارتی مدیر یعنی گرداننده و مدیریت یعنی گرداندن یك سازمان در جهت اهداف آن. معمولاً واژهی مدیریت با معانی مختلف به كار برده می شود. به عنوان مثال، گاهی ممكن است مدیریت به فرایندی اشاره داشته باشد كه مدیران در جهت تحقق اهداف سازمانی آن را پی گیری می كنند(پرداختچی،1372: 8 -7).
تعاریف مدیریت از لحاظ ابعادی كه مورد توجه و تأكید قرار گرفته اند:
الف) در بعضی از تعاریف مدیریت، تعامل افراد مورد تأكید قرار گرفته است:
- مدیریت عبارت است از انجام دادن كارها بوسیله دیگران (علاقه بند به نقل از فالت،1380 : 10)؛
- مدیریت یعنی كار كردن با افراد و بوسیله افراد و گروه ها برای تحقق اهداف سازمانی (علاقه بند، به نقل از هرسی ولانچارد،1380 :10)؛
- مدیریت یك فرایند اجتماعی است كه یك سلسله اقداماتی را كه به تحقق اهداف منجر می شود را شامل می گردد و این اقدامات اساساً متوجه روابط بین افراد است( آگاروال به نقل از پرداختچی،1372: 9)
ب) در برخی از تعاریف هماهنگی مورد توجه و تأكید واقع شده است:
- فراگرد هماهنگ سازی فعالیت فردی و گروهی در جهت هدفهای گروهی (دانلی و همكاران به نقل از علاقه بند، 1380 : 10).
- هماهنگ سازی منابع انسانی و مادی در جهت تحقق هدفها (كاست ورزنزویك به نقل از علاقه بند،1380: 10).
- مدیـــریت یعنی هماهنگی همه منابع و امكانات از طریق فـــراگردهای برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و كنترل به نحوی كه اهداف تعیین شده برآورده شود(گریفین، نقل از علاقه بند، 1380 : 10).
ج) تعاریفی كه به وظایف یا كاركردهای مدیریت تأكید بیشتری دارند:
- مدیریت فراگرد برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و كنترل فعالیت های اعضای سازمان و استفاده از همه منابع سازمانی برای دست یابی به هدف های سازمان است.(علاقه بند، 1383 :14)
- مدیریت فراگرد برنامه ریزی، سازماندهی، كارگزینی، فرماندهی، هماهنگی، گزارش دهی و بودجه بندی است (لوتر گیولیك به نقل از الوانی، 1372 : 9).
د) در بعضی تعاریف بر تصمیم گیری تأكید خاصی شده است:
- مدیریت فــراگرد تبدیل اطلاعات به عمل می باشد این فــراگرد تغییر و تبدیل را تصمیم گیری می نمائیم (فورستر به نقل از پرداختچی، 1372 :9)
- مدیریت با تصمیم گیری مترادف بوده و فعالیت و رفتار سازمانی شبكه پیچیده ای از فراگردهای تصمیم گیری است (سایمون به نقل از علاقه بند، 1380: 16).
...
مهارت در رهبری: مدیر موظف است كه موجبات تشویق دیگران و بروز استعداد رهبری را در آنان فراهم سازد. اگر قرار باشد كه كاركنان یك آموزشگاه بیشترین قدرت و نیرو را در كار خود به كار برند باید وسایل استفاده از عقاید و نظرهای دیگران و به كار بستن آنها را هم برای آنان فراهم ساخت. یكی از وظایف مدیر یا رهبر آموزشی ایجاد مقاصد مشترك گروهی برای كاركنان آموزشی است، اگر قرار باشد برنامه آموزشگاه بهبود پذیرد باید فرصت تعاطی افكار و مشاهده و همكاری به كاركنان آموزشگاه داده شود. وسایل و روش هائی كه این مقصود را بر می آورد عبارت است از تشكیل كارگاه های آموزشی، شوراهای مربوط به امور درسی، انتخاب گروه هائی از معلمان جهت مطالعه و بررسی قسمت های از برنامه آموزشگاه. رهبر آموزشی یا مدیر آموزشگاه باید در فراهم ساختن مقدمات چنین اموری مهارت داشته باشد.
مدیر یا رهبر آموزشی باید قادر باشد كه صاحبان عقاید و آرای جدید را به كاركنان آموزش و پرورش معرفی نماید. یكی از این اشخاص صاحب نظر كه می تواند رهبر شایسته ای برای معلمان باشد خود رهبر آموزشی است. او باید در رابطه اش با معلمان چنان روشی در پیش گیرد كه معلمان برای حل دشواریهای كه در كار خود حس می كنند به او رجوع نمایند.
مدیر باید مسئولیت تقویت وضع روحی كاركنان را به عهده بگیرد. وضع روحی كاركنان به اموری چند بستگی دارد و موقعی این وضع روحی در ترازی دلخواه است كه اعضا احساس نمایند كه اولیای اداری محیط کار نسبت به مسائل و مشكلات كار و نظر فردی آنان توجه دارند.
اگر قرار بر این باشد كه بر قدرت اعضا افزوده شود، مدیر یا رهبر باید در شركت دادن افراد در تصمیم های كه گرفته می شود مهارت كافی داشته باشد. در عین حال كه کارکنان در قبــول چنین مسئولیتی اقدام می كنند قدرت و شایستگی آنان افزایش می یابد به عبارت دیگر قابلیت های بالقوه ای كه در نهاد کارکنان نهفته است از این راه به فعل در می آید. (وایلز ، نقل از طوسی ، 1376 : 19ـ 17)
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پیشینه نظری مهارت های مدیران آموزشی ,
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت بدن
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت بدن |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 102 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 55 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت بدن فصل دو پایان نامه
در 55 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
چارچوب نظری پایان نامه روانشناسی با موضوع مدیریت بدن
پیشینه تحقیق
پژوهش درباره مدیریت بدن و ارتباط آن با دیگر متغیرهای اجتماعی، از جمله سبک زندگی، به دو سه دهۀ اخیر مطالعات جامعهشناختی مربوط میشود. سوای تحقیقات بسیاری که جامعهشناسان دیگر جوامع به مقتضای روابط و مناسبات حاکم بر جامعۀ خود در این باره انجام دادهاند، در ایران تحقیقات چندی در این حوزه انجام گرفته که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
آزاد ارمکی و چاوشیان(1381) در مقالهای با عنوان «بدن به مثابه رسانهی هویت» به بررسی تجربی فرضیهی گسستهشدن شکلهای هویت از موقعیتهای ساختاری و پیوند آن با خصوصیات فرهنگی پرداختهاند. جامعهی آماری این تحقیق کلیه افراد 18 ساله و بالاتر ساکن تهران بوده است که 825 نفر به عنوان حجم نمونهی تحقیق با روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب شدهاند. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که سطوح گوناگون مدیریت بدن رابطهی معناداری با متغیرهایی دارد که آشکارا دلالت فرهنگی دارند، متغیرهایی نظیر جنس، سن، تحصیلات، سرمایهی فرهنگی، دیانت، و نگرش سنتی به خانواده. اما بین مدیریت بدن و متغیرهای ساختاری مثل پایگاه اقتصادی و اجتماعی، سرمایهی اقتصادی و شغل رابطهی معناداری مشاهده نشده است. در پژوهشی دیگر با عنوان «بررسی جامعهشناختی عوامل مؤثر بر مدیریت بدن در زنان (مطالعه موردی زنان شهر شیراز)»، اخلاصی(1386) به بررسی ارتباط بین پذیرش اجتماعی بدن و مدیریت بدن پرداخته است. وی رابطه معنادار میان این دو متغیر را به کمک روش پیمایشی مورد بررسی قرار داده است. حجم نمونه تحقیق 400 نفر از زنان 18 تا 40 ساله ساکن در مناطق هشتگانه شیراز بود که با روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای و تصادفی ساده انتخاب شدند. چارچوب نظری تحقیق بر اساس آرای اروینگ گافمن، بوردیو، گیدنز و نظریه مبادله تدوین شده است. نتایج تحقیق با استفاده از آمارههای توصیفی و استنباطی نشان میدهد که میانگین مدیریت بدن برابر با 8/62 درصد است که حاکی از میزان بالای توجه زنان به بدن در همه وجوه آن از آرایشی ، مراقبت و...است. همچنین بین متغیرهای مصرف رسانهای، پذیرش اجتماعی بدن و پایگاه اقتصادی- اجتماعی با مدیریت بدن رابطه مستقیم و معنادار و بین متغیرهای دینداری و مدیریت بدن رابطه معکوس و معنادار وجود دارد.
...
2-2 مدیریت بدن در نظریهپردازیهای جامعهشناختی
رویکردهای نظری گوناگونی در جامعهشناسی مسئلهی چگونگی شکلگیری بدن در متن وضعیتهای عینی اجتماعی را مطمح نظر قرار دادهاند. هر یک از این رویکردها این پدیده را در ابعاد، سطوح، شاخصها و دلالتهای متفاوت مطالعه کرده است. با این وصف، وجه مشترک آنها نفی «هستی صرفاً زیستشناختیِ بدن» و تأکید بر سویههای اجتماعی و برساختی آن است. فیالمثل، در رویکرد پدیدارشناختی به بدن، آنچه محوریت مییابد تجربههای زیستمند افراد است و اینکه افراد چگونه جهانشان را به شیوههایی معنادار تفسیر و خلق میکنند (ترنر،1995: 247). برای تشریح اصلیترین ایدههای این رویکرد میتوان به آرای اروینگ گافمن[1] اشاره کرد. او بر این نکته تأكید میكند كه بین «خود اجتماعی» یا هویت اجتماعی با «خودِ واقعی» فاصله وجود دارد. وی برداشت از «خود» را با رهیافتی نمایشی تشریح میكند. گافمن با رویكرد نمایشی خود، نقشهای اجتماعی و موقعیتهای اجتماعی را تنها نمایشهایی میبیند كه در زندگی روزمره اجرا میشوند. به عقیده او، «خودِ» افراد به وسیله نقشهایی كه در این موقعیتها اجرا میكنند، شكل میگیرد و معنا مییابد. گافمن ضمن استفاده از مفهوم «خود» تا اندازه زیادی به بدن فرد اشاره دارد. از دید او، عاملان بدنی یا جسمی نیز رأی جمعکنهایی هستند که با توسل به همهی روشهای علامتدهی اجتماعی سعی دارند نظر دیگران را به خود جلب کنند. این عاملان بدنی، «معرفهای تجسدیافتهی منش و منزلتاند» که میتوانند توسط دیگر کنشگران مورد تفسیر قرار گیرند (لوپز و اسکات، 1385: 155). از نظر گافمن، صورت نشاندهندهی سن، جنسیت، موقعیت اقتصادی- اجتماعی، سلامتی و حتی شخصیت افراد است که در تعامل چهره به چهره و نیز در عملکردهای اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است. صورت اجتماعی یک صـورت عمومی است و نیازمند تغییر دائمی نقاب موجود بر آن است. آرایش، وسیلهای برای بدست آوردن این نقاب است. تنها در شرایط احساسی شدید، یا در تـــنهایـــی یا در حضور دوستان است که نقاب (آرایش) صورت کنار میرود و صورت خصوصی یا همان شخص واقعی ظاهر میگردد (سینوت،1988: 606؛1990: 61).
[1] -E.goffman
...
بخشهایی از منابع فارسی :
- آزاد ارمکی، تقی و چاوشیان، حسن، (1381)، بدن به مثابه رسانه هویت، مجله جامعهشناسی ایران، دوره چهارم، شماره4، صص 75- 57 .
- اباذری، یوسف و حمیدی، نفیسه، (1387)، جامعه شناسی بدن و پارهای مناقشات، فصلنامه پژوهش زنان، دورهی6، شماره 4، صص160- 127.
- ابراهیمی، قربانعلی و ضیاءپور،آرش،(1391)، بررسی جامعه شناختی تاثیر سرمایه فرهنگی بر مدیریت بدن، جامعه شناسی کاربردی،سال بیست و سوم،شماره اول.
- احمد نیا، شیرین، (1385)، جامعه شناسی بدن و بدن زنان، فصلنامه زنان، شماره 5.
- اخلاصی، ابراهیم، (1386)، بررسی جامعهشناختی عوامل موثر بر مدیریت بدن در زنان(مطالعه موردی زنان شهر شیراز)، پایان نامه کارشناسی ارشد، رشته جامعه شناسی، اصفهان، دانشگاه اصفهان.
- اسمارت، بری، (1386)، میشل فوکو، ترجمهی لیلا جوافشانی و حسن چاوشیان، تهران: انتشارات اختران.
- ببی، ارل، (1381)، روشهای تحقیق در علوم اجتماعی، ترجمه رضا فاضل، تهران: انتشارات سمت.
...
بخشهایی از منابع لاتین:
-Abercrombie, Nicholas (1994) Authority and Consumer Socity , in R. Keat, N. Whiteley and N. Abercrombie (eds) The Authority of the Consum
er. London: Routledge.
- Appleby, J (1993) consumption in early modern thougth. In J. Brewer and R. Porter (eds) consumpion and the world of Goods. London: Rutledge. PP 73-162.
- Bocock, Robert (1992) Consumption and lifestyles. In Robert Bocock & Kenneth Thompson (eds) Social and Cultural Forms of Modernity, Open University Press. PP 119-167.
- Bourdieou, Pierre (1984) Distinction:A Social critiquee of the Judgement of Taste. London: Routledg.
- Bourdieou, Pierre (1995) The Field of Cultural Production, Cambridge: Polity press.
-Bourdieu,P.(1986).The forms of capital in handbook Theory and research in sociology of education,Greenwood.
- Chaney, David. (1996), LifeStyle, London: Routledge.
- Coreil, Jeannine and Levin, Jeffrey S(1985) Lifestyle-An emergent concept in the sociomedical sciences. Cultur, Medicen and Psychiatry, No. 9, PP 423-437.
-Corrigan, Peter(1997) The Sociology of Consumption: An Introduction. London: Sage.
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت بدن ,
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 1452 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 81 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
در 81 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
مدیریت ارتباط با مشتری كه گاهی اوقات از آن بعنوان مدیریت مشتریان،مشتری محوری و یا مدیریت مشتریمحور نام برده میشود ،برای مدت زمان طولانی اصطلاح متداول جهت بیان تمایل شركتها در برقراری ارتباط یك به یك مداوم و همیشگی با تمام مشتریان بوده است . در همین راستا می توان به یك نكته مهم اذعان داشت كه شركتهایی كه موفق شده اند بصورت موثری مشتریان خود را جذب كرده ، به آنها خدمات مورد نظر را به بهترین نحو ارائه داده و بهترین مشتریان خود را حفظ كنند، تأثیر مثبت این امر را در انتهای مسیر سود آوری خود مشاهده كرده اند.CRM با شنا سایی نیازها و رفتارهای مشتریان ،ارتباطی سود بخش با آنها برقرار كرده و هزینه فعالیتهای مرتبط را نیز كاهش می دهد . این رویكرد منجر به ایجاد گستره وسیعی از علوم و روشهای نوین مدیریتی به نام مدیریت ارتباط با مشتری شده است . CRMتمام مولفه هایی است كه در درون یك سازمان با مشتری و به شیوه ای هوشمند در ارتباطندو برای توصیف نحوه مدیریت فوق فعالِ ارتباطات با مشتریان تعریف می شود .فرآیندهای مدیریت مشتری با پشتیبانی نقشهای عملیاتی و فناوری كسب و كار ،تمام این مولفه ها را به هم متصل می كنند.به دلیل طبیعت كسب و كار ،CRM می تواند پیچیده باشد . بسیاری از عملیات و فعالیتهای روزمره كسب و كارها با مشتریان سرو كار دارند،از این رو فراهم آوردن سیستمهایی كه بتواند هر كدام از این وظایف را بهبود بخشند،برای موفقیت حیاتی است.مدیریت ارتباط با مشتری متشكل از فرآیند كسب و كار،فناوری و نقشهای لازم، جهت اداره كردن مشتریان در مراحل متعدد چرخه حیات سازمانهاست.
مدیریت ارتباط با مشتری یك راهبرد تجاری برای ایجاد ارزش دو سویه است كه تمام جوانب مشخصات مشتری را شناسایی می كند ،دانش مشتری را بوجود می آورد ،روابط را با مشتری شكل می دهدو برداشت آنها را درباره محصولات یا خدمات سازمان ایجاد میكند . بنابراین ،مدیریت ارتباط با مشتری توسط چهار عنصر قابل تعریف است : دانش، هدف،فروش و خدمت . مدیریت ارتباط با مشتری بر ارتباط با تمامی مشتریان به صورت تك به تك تأكید میورزد و تمامی جزئیات رفتاری وی را در هنگام برخورد با سازمان،خرید،بكارگیری و كنار گذاشتن محصول مورد ملاحظه قرار می دهد.
2-33- مدیریت الکترونیکی ارتباط با مشتری [1](ECRM)
به منظور رشد و بقا در عرصه رقابت اقتصادی در کلاس جهانی، شرکتها ملزم هستند بر اهمیت وجود و حضور دائم مشتری تأکید کرده و ارتباط خود را با خریداران افزایش دهند و ارتباط خود را با مشتری تقویت کنند. چنانچه از اشخاص مختلفی بخواهید که [2]CRM را تعریف کنند، پاسخهای مختلف و متفاوتی را دریافت خواهید کرد. هر سازمانی که بازاریابی میکند و محصول یا خدمات خود را به فروش میرساند میبایست از فرآیندها، سیاستها و تکنولوژی CRM استفاده نماید. شرکتهای جدید میلیاردها دلار در شبکههای مخابراتی جدید پر ظرفیت سرمایه گذاری میکنند تا بتوانند توان رقابتی خود را در بازار حفظ کنند.
[1]electronic Customer Realationship management
[2]Customer Realationship management
...
2-38- کاربردهای مدیریت روابط مشتری
ـ رساندن ارزش محصولات به بالاترین حد بازگشت سرمایه: در زمینه ی الکترونیکی دامنه نقطهای قیمتها را به علّت پایین بودن هزینههای کانالهای الکترونیکی افزایش میدهد. ـ دستیابی مؤثر به اطلاعات مشتریان: فن آوری الکترونیکی امکان آن را میدهد که اطلاعات بیشتری از وضعیت شخصی هر یک از مشتریان ارائه شود. ـ ایجاد شراکتهای مؤثر و همکاریهای استراتژیک: در زمینه ی الکترونیکی، شریکهای کاری را به طرز مقرون به صرفهای به همدیگر مرتبط میسازد. ـ اجرای مؤثر برنامهای بازاریابی: در زمینه ی الکترونیکی راه سریع تری را در اختیار میگذارد. ـ افزایش مؤثر مهارت فروش پرسنل: امکانات الکترونیکی به پرسنل کمک میکنند تا اطلاعات الکترونیکی را از راه دور بیاموزند و یا تجربیات خود را با دیگر پرسنل شریک شوند. ـ اجرای مؤثر برنامههای فروش: امکانات الکترونیکی کانال جدیدی را بر تولید درآمد و سود میگذارند. ـ جذب و نگهداری افراد با بهترین استعداد فروش: در زمینه الکترونیکی با شبیه سازی امور و به کارگیری آموزش الکترونیکی و از راه دور کار را آسان تر میکند. ـ اندازه گیری تأثیر خدمات مشتریان: در این مورد باید عوامل و معیارهای استاندارد و متعادلی انتخاب شوند تا بتوان قضاوت کرد کدامیک از روشهای الکترونیکی یا معمولی کار آمدتر هستند.
2-39- رویکردهای مختلف بر CRM
CRM به عنوان یک فرآیند: فرآیند به مجموعهای از کارها و فعالیتها اطلاق میشود که منجر به یک پیامد مطلوب میشوند. CRM به عنوان یک راه استراتژیک: استراتژی طرحی کلی است که برای ایجاد موضع مطلوب، منابع را به کار گیرد. این استراتژی شرکتها را قادر میسازد، ارتباط با مشتری را به طور مؤثری مدیریت کنند. در این رویکرد میتوان درباره نیازها و رفتارهای مشتریان بیشتر آموخت، روابط را قوی تر و دوستانه تر کرد و نتایج سودمندتری بدست آورد. CRM به عنوان یک وسیله: منظور اثربخش ترین راه برای دست یابی به وفاداری مشتریان و برقراری روابط طولانی مدّت با مشتریان است. این روابط منجر به وفاداری، رضایت مشتری و در نهایت سودآوری خواهد شد. در این رویکرد تکنولوژی اطلاعات[1] مانند چسبی است که عوامل را به هم مرتبط میکند. CRM به عنوان یک قابلیت: «گرانت[2] » بیان میکند که منابع با قابلیت فرق دارد. منابع شامل عوامل تولیدی است، در حالی که CRM به عنوان یک قابلیت نشان دهنده ی این است که شرکتها باید توانایی استفاده از CRM را نیز داشته باشند. CRM به عنوان یک ابزار تکنولوژیکی: این خطاست که CRM را یک پدیده تکنولوژی صرف بدانیم. بنابراین میتوان گفت که CRM چیزی فراتر از تکنولوژی بوده و صرفاً تکنولوژی میتواند عاملی برای شکست آن باشد.
[1]Information Technology
[2]Gerant
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) ,
مبانی نظری و پیشینه پژوهش یادگیری سازمانی
مبانی نظری و پیشینه پژوهش یادگیری سازمانی |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 187 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 74 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش یادگیری سازمانی
در 74 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
تعریف یادگیری سازمانی:
امروزه واژه یادگیری برداشت جدیدی دارد كه با مفهوم آن در نظریه های اداری و سازمانی در چند دهه قبل تفاوت دارد، به علت ماهیت پیچیده مسایل امروزی پیشرفت های تكنولوژی، محیط ناپایدار و به ویژه تغییر ارزش های فردی و گروهی، اینك تأكید بر فرآیند نوین توزیع و نشر اطلاعات و دانش درباره مسایل اجتماعی و سازمانی است، به نحوی كه اتخاذ راه حل های عملی تر برای بررسی این مسایل و همچنین مشاركت دریافت كننده اطلاعات را در تمامی مراحل تنظیم و اجرای خط مشی ها میسر سازد(برنولاک[1]، 1997؛ به نقل ازجوانمرد و سخایی، 1388). یادگرفتن به معنای تقویت دانایی، به کمک تجربه است که از پیگیری امور به دست می آید. یادگیری به طور مداوم در طی زمان و در مسیر زندگی واقعی به دست می آید و کنترل آن تقریباً دشوار است اما به واسطهی این یادگیری، دانشی پایدار تولید شده و فرد یادگیرنده این توانایی را می یابد که هنگام برخورد با موقعیّت های مختلف، رفتاری اثربخش داشته باشد. یادگیری، خلق و آفرینش معانی و مفاهیم سودمند به دو صورت فردی یا گروهی صورت میپذیرد. یادگیری منجر به خلق دانش ( صریح و ضمنی ) می شود که این دانش، عدم اطمینان و غیر قابل پیش بینی بودن امور و محیط را کاهش می دهد. یادگیری، ابزاری تکنیکی است جهت رسیدن به هدف خاص که عمدتاً افزایش کارایی و اثر بخشی می باشد. یادگیری، قلب تغییر، تحوّل و بهبود سازمانی است و سنگه(1990)، چهار عنصر اقدام، تأمل، ارتباط و تصمیم را عناصر اصلی یادگیری سازمانی میداند(سبحانی نژاد، شهابی و یوز باشی، 1385: 50). یادگیری سازمانی، مفهومی پیچیده و چند بعدی است که از منظر رشته های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. به دلیل میان رشته ای بودن یادگیری سازمانی، یافتن تعریفی که به طور وسیع مورد پذیرش محققان قرار گیرد، مشکل است. اما همان گونه که سنگه[2] (1997)، خاطر نشان می کند، تقریباً تمامی تعاریف ارائه شده از یادگیری سازمانی دربر گیرندهی دو نوع تغییر "شناختی" و "رفتاری" هستند. جنبه شناختی با مفاهیمی چون کسب دانش، فهم و بینشهای جدید سروکار دارد. در حالی که جنبه رفتاری تغییر به ایجاد تغییر واقعی یا بالقوه در رفتار فرد یادگیرنده اشاره می کند ( دیویس[3]، 2003، به نقل از قربانی زاده،1387 : 30). وست[4]( 1994) و سینوکلا[5] (1994) یادگیری سازمانی را ابزاری می داند که به وسیله آن دانش محافظت می شود، به طوری که افراد دیگر، علاوه بر ایجادکنندگان دانش، نیز می توانند آن را به کارگیرند. از نظر سلیتر و نارور[6] (1995)، یادگیری سازمانی توسعه دانش یا بینش های جدید است که به طور بالقوه می تواند رفتار را تحت تأثیر قرار دهد و این در حالی است که به عقیده برخی فرایند فهمیدن و کسب بینش های جدید در هسته مرکز یادگیری سازمانی قرار دارد. یادگیری سازمانی، ایجاد شرایطی در سازمان است که تک تک افراد آن شرایط و تغییرات به وجود آمده را می پذیرند و از آن به عنوان یک فرایند دائمی استقبال می کنند ( استاتا[7]، 1989، به نقل از قربانی زاده، 1387: 31). از نظر استاتا از طریق تولید بینش، دانش و الگوهای ذهنی مشترک و بر مبنای دانش و تجربه گذشته، حافظه سازمان ایجاد می شود. به نظر فایول و لایلز (1985) یادگیری سازمانی، فرایند بهبود اقدامات از طریق دانش بهتر و شناخت مؤثرتر است. در جای دیگر نیز یادگیری سازمانی را در گرو به اشتراک گذاشتن دانش، باورها و مفروضات در میان افراد و تیمها می داند ( آرجریس، 1990، سبحانی نژاد، شهابی و یوز باشی، 1385: 53). سایمون[8] (1991) یادگیری سازمانی را ؛ رشد بینش و تجدید ساخت دهی و بازنگری موفقیّت آمیز مشکلات سازمانی توسط افراد که نتایج آن در عوامل ساختاری و نتایج سازمان منعکس می شود، تعریف کرده است. از نظر گروین[9] (1993) یادگیری سازمانی فرایندی پیچیده و چند بعدی است که در طول زمان توسعه پیدا می کند و در این فرایند بین کسب دانش و بهبود عملکرد رابطه معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر، یادگیری سازمانی عبارت است از " فرایند بهبود اقدامات از طریق دانش و فهم بهتر ". یادگیری سازمانی فرایند کشف و اصلاح خطا است ( آرجریس، 1977 ؛ آرجریس و شون،1978) و از نظر هوبر[10] (1991)، یک موجود، هنگامی یاد می گیرد که اطّلاعات را پردازش کند و طیفی از رفتار بالقوه اش تغییر یابد.
[1]- Bernolak
[2]- T sang
[3]-Daiwis
[4]-West
[5]- Sinkula
[6]- Slater & Narver
[7]- Stata
[8]- Simon
[9]- Garvin
[10]- Huber
...
بخشی از منابع:
ب) منابع انگلیسی
- Abdul Kohar U.H et al .( 2012 ). The Cultivation of Organizational Innovation amongst Malaysian Bumiputera (Indigenous) ICT-Based Small Firms , Procedia - Social and Behavioral Sciences 40. 358 – 363.
- Agarwal M & Sharma A.(2010). Relationship of Workplace Factors and Job Involvement of Healthcare Employees with Quality of Patient Care in Teaching and Non-teaching Hospitals, Psychol Stud 55(4). 374–385.
- Alberto J , Arango c & Victor J,Garsia M & Eulogio c . (2007). " Leadership and organizational learnings rol on innovation and performance: Lessons From Spain, Industrial Marketing Management , No.36, 349-359.
- Alegre J & Chiva R.(2008).Assessing the impact of organizational learning capability on product innovation performance: An empirical test, Technovation 28. 315–326.
- allahyari R et al .( 2011). " survey of relationship between the psychological empowerment of employees with organizational learning " , procedia – social and behavioral Sciences 30. 1549-1554.
- Argyris co&schon D.A.(1987). " organhzational learning:A Tearyy of Action perspective" , Reading (Am),Addison-Wesly.
- Aryee S. (1994). Job involvement : An analysis of its determinats among male and famale Teachers. Revue conadienne des science del’ Administration, [2.11.2008].
- Blanch A, Aluja A.(2010). Job involvement in a career transition from university to employment Learning and Individual Differences 20. 237–241.
- Boon K et al.(2007). HRM and TQM: association with job involvement. Personnel Review Vol. 36 No. 6, 2007. 939-962.
- Boon K et al.(2006). HRM and TQM: association with job involvement. Personnel Review Vol. 36 No. 6, 2007. 939-962.
Brian mahon Mc.(2006). Relationship organizational commitment and their association with attachment job and locus of control. Georgia institud of technology.
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش یادگیری سازمانی ,
مبانی نظری و پیشینه پژوهش معنی شناسی در روانشناسی
مبانی نظری و پیشینه پژوهش معنی شناسی در روانشناسی |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 151 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 70 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش معنی شناسی در روانشناسی
در 34 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
معنی درمانی:
در شهر وین ، پایتخت اتریش و در قاره اروپا سه مکتب روانشناسی بنیاد
گذاشته شده است . مکتب روانکاوی فروید ، مکتب روانشناسی فردی آدلر و مکتب
معنا درمانی فرانکل . فرانکل بنیان گذار مکتب معنا درمانی لوگوتراپی در
بیست و ششم مارس سال 1905 در وین متولد و در دوم سپتامبر سال 1997 در سن
92 سالگی در همان شهر در گذشت . آلمانی ها ، فرانکل را در سن 37سالگی
دستگیر کردند و به اردوگاه وحشتناکی منتقل کردند . در اردوگاه که همه چیز
را از او گرفته بودنداین شیوه تفکر در فرانکل بوجود آمد که می گفت .مهم
آن نیست که من چه می خواهم باشم ، مهم آن است که من چه کسی باید باشم .
در ارتباط با مفهوم بودن برای او سؤال انسان بودن مطرح شد . او معتقد بود
که انسان بودن ، یعنی مسئول بودن ، تصمیم گیرنده ، موضع گیرنده و ارزشیابی
کننده بودن . ازابتدا مفاهیمی چون : زندگی ، روح و معنا ذهن فرانکل را
به خود مشغول کرد . به عقیده او، ما انسان ها سؤال کننده نیستیم ، جواب
دهنده هستیم . ما باید به سؤال هایی که زندگی از ما می کند با آزادی احساس
مسئولیت کامل جواب دهیم . در انتخاب جوابی که انسان به سرنوشت خود می دهد و
انتخاب نگرشی که در مقابل سرنوشت خود بر گزیند، آزاد است . در نتیجه مسئول
جوابی است که به سرنوشت می دهد و مسئول شیوه تفکر و نگرش ی است که انتخاب
می کند .انسان باید پاسخی بدهد که در شأن انسان است فرانکل روزی به شاگردان
خودگفت من معنای زندگی خود را در این می بینم که به دیگران کمک کنم تا
آنها در زندگی خویش معنا بیابند او همیشه با انسان هایی روبرو می شد که
پرسش هایی در باره معنای مطرح می کردند. فرانکل معتقد بود مشکل انسانامروز
بی معنی زندگی بودن زندگی ، خلا وجودی و ناکامی وجودی است. انسانی معنا
خواه است معنا خواهی قویترین نیرودر انسان است. معنا چشمه ای است که هرگز
خشک نمی شود . اما طراوت انسان بودن آن خشک می شود(هدایتی ،1385 )
اصول معنا درمانی:
فرانکل سه قانون بنیادی را در معنا درمانی مطرح می کند :
1:معنا در زندگی وجود دارد و آن را می توان جستجو و کشف کرد . اما انسان نمی تواند معنا را به دلخواه بوجود
آورد و آن را در افکارش بسازد . انسان جستجو کننده معناست و نه بوجود آورنده آن .
2:معنا وسیله ای برای کامروایی انگیزه ها و یا دستاویزی برای رسیدن به هدف نیست . تحقق معنا خود هدف
است.
3:علت
بیماریها و اختلالات روانی بی معنایی زندگی است . کار وفعالیت زیاد باعث
بیماری روانی نمی شود ، بلکه علت بیماری بی معنا بودن زندگی است )كوهی
،1388 )
نظریه معنی درمانی( لوگوتراپی ) ویكتور فرانكل:
ریشه
های معنی درمانی به نوعی به كارهای آلفرد آدلربر می گردد. آدلر اولین
روانشناسی است كه در مورد معنا در زندگی به بحث پرداخت. او در سال 1931
كتاب معنای زندگی را نوشت. فرانكل رهبر اصلی معنا درمانی و رولو می از
بزرگان هستی گرایی به خاطر وارد كردن این مبحث به روانشناسی نسبت
بهآدلر ابراز دین كرده اند. فرانكل بنیانگذار مكتب معنا درمانی در بیست و
ششم مارس سال(1905)در وین متولددر دوم سپتامبر 1997 در سن 92 سالگی در همان
شهر درگذشت. به هر حال ریشه معنا درمانی به كوششهای اولیه فرانكل برای
یافتن معنا در زندگی خودش بر می گردد.( نیلسون.2001؛ ترجمه: بهفر ، 1384
(لوگوتراپی روشی است كه در آن بیمار در جهتی راهنمایی می شود كه معنی زندگی
خود را بیابد.بنابراین اصول لوگوتراپی تلاش برای یافتن معنی در زندگی است
كه اساسی ترین نیروی محركه هر فرد در دوران زندگی اوست به طور كلی در این
روش درمانی فرد « فرد روان نژند اندیشه زاد » هدایت می گردد تا معنا و
منظور زندگی خویش را دریابد. از آنجا كه جستجوی معنا وظیفه ای مبارزه
جویانه است تنش درونی فرد را افزایش می دهد و او را به تلاش برای آنچه
باید به دست آورد وا می دارد . این سطح از تنش نه تنها در جریان درمان
اختلال ایجاد نمی كند بلكه برای رهایی فرد از احساس دلتنگی ، بی دردی
وغلبه بر « خلاء وجودی » لازم است تكاپوی حاصل از تنش معناجویی ، یاس انسان
روان نژند رابه احساس موفقیت و امید مبدل سازد( رحیمیان 1385. )
....
قسمتهایی از منابع :
-بوئری،جرج .(1385). نگاهی به آثار ویکتور فرانکل (رنج ،اما زیستن ). ترجمه : مسعود فریامنش.
-پروچسکا، جیمز،ا.(1381) نظریه های روان درمانی . ترجمه : یحیی سید محمدی. تهران ، انتشارات رشد.
-پور ابراهیم، تقی و همكاران (1388) . مقایسه اثر بخشی دو شیوه مشاوره گروهی معنا درمانی با مشاوره فردی
چند الگویی بر كاهش افسردگی سالمندان آسایشگاههای تهران . پایان نامه دكترای روانشناسی .تهران . دانشگاه
علامه طباطبایی.
-ترخان ، مرتضی (1385)، اثر بخشی شیوه شناختی – رفتاری بر کاهش پرخشگری دانشجویان و بررسی اثر
بخشی این کاهش بر سلامت عمومی آنها . ارایه شده در دومین کنگره روانشاسی ایران . دانشگاه علوم بهزیستی
و توانبخشی
-جونز،
نیلسون(2001). نظریه معنا درمانی ویکتور فرانکل. فصلی از کتاب نظریه های
پیشرفته ی مشاوره و روان درمانی . ترجمه: سید محمد حسین بهفر(1384)
-جونز،
نیلسون ( 2001 ). نظریه وجود گرایی (درمان وجودی). فصلی از کتاب نظریه های
پیشرفته ی مشاوره و روان درمانی .ترجمه : نظامی. (1383.)
-خلعتبری ، جواد (1387). آمار و روش تحقیق .تهران. انتشارات پردازش
-حسینیان،
الهه (1386). بررسی اثر بخشی معنادرمانی به شیوه گروهی بر افزایش امید به
زندگی بیماران سرطانی بیمارستان شفای شهر اهواز. مجله علوم رفتاری . دوره
3. شماره 4
-فرانکل، ویکتور، امیل(1955). انسان در جستجوی معنای غایی ترجمه: احمد صبوری و عباسی شمیم (1381).
تهران . انتشارات صدرا.
-فرانکل، ویکتور امیل(1384). .پژوهش در معنا درمانی ، ترجمه: نهضت صالحیان و مهین میلانی. انتشارات صدرا
-پور
یزدی.، احمد رضا (1385)، دکتر امیل فرانکیل( بنیانگذار معنا درمانی) فرا
دیدی بر روانشناسی و روان درمانی وجودی . چاپ اول . انتشارات دانش.
....
سایت اینترنتی سالمند مرکز تحقیقات سالمندان-www.iranian.aging.com
Adults TAC WWW.Samhsa.gov/older
1-carson. V.B. (2000):mentalth nursing.2ed.hiladelphid:saundevs: 693
2-chid-jungh sieh(.2010).the effect of reminiscence musi therapy sessions on changes in
depre ssive symptoms in elderiy person with dementid,page of 83-94
3-hsieh hf,wangjj.(2003) Effect of reminiscence therapy on depression in older adults
:asgstematic review .int jnurs stud.(2003).:40(4):335-450
4-hanaoka.h.oka murah.study on effects of life revied actities on the qulity of life of the
elderly :arando mized control lled.psyohother pshchoson( 2004):73(5):302-11
5-Ernest,bohlmeijer )2007(.thesis of reminiscence and depression in latar life
6-Elrord
h.wilison f .mckee kj ,chung mc,Bolton g. goudie fp , (2005):
sychosocial bene fits of solitary reminiscence writing: an
exploratory study aging ment health 9(4):305-14
7-satokes sA.
(2003):Gordon sE.common stressors experienced dg the well elderly
clihical implications.JGerontol nurs 29(5):38-46
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش معنی شناسی در روانشناسی ,
مبانی نظری و پیشینه پژوهش نو آوری سازمانی
مبانی نظری و پیشینه پژوهش نو آوری سازمانی |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 175 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 70 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش نو آوری سازمانی
در 70 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
نوآوری سازمانی:
درعصر حاضر تغییر جزء واقعیّت های اجتماعی است که باید آن را پذیرفت و
با آن همسو شد. سرعت تغییر در دو سه دههی اخیر به قدری افزایش یافته که
بسیاری از مدیران سازمان ها را غافلگیر کرده است. نکتهی مهم این است که در
فرایند تغییرات، به ویژه تغییرات تکنولوژیکی و تکنولوژی اطّلاعات و ضرورت
رقابت و بقای سازمانی، باید تغییرات را پذیرفت و با آن همسو شد. تغییر
پیشینه ای به قدمت شروع زندگی انسان دارد، امروزه بیش از پیش وارد مباحث
مهم سازمان ها شده است، در واقع اهمیّت تغییر و ضرورت همسویی با آن جزو
وظایف اصلی مدیریت، به ویژه در سازمان های پویا به شمار میرود. عامل مؤثر
در این امر محیط است، در حقیقت تغییر در خواسته های مشتریان و تغییر در
فنّاوری را می توان مهم ترین عامل در توجه به مسئلهی تغییر و نوآوری در
نظر گرفت، نوآوری نیز تحت تأثیر محیط خارج سازمان و مزیّت رقابتی است که
سازمان ها می کوشند برای بقا و افزایش سهم خود در بازار آن را جدّی بگیرند (
نجف بیگی، 1388: 49). سازمان برای دست یابی به اهداف خود، با محیط اطرافش
در تعامل است. این محیط شامل مجموعه ای از سهامداران، مشتریان، رقبا، مؤسسه
های مالی، بازارها و دولت می باشد. هر کدام از این عوامل می تواند برای
سازمان تهدید یا فرصتی را به وجود آورد. بدین ترتیب سازمان برای بقای خود،
باید همواره این موارد را در نظر گیرد و یک سازمان زمانی با محیط خود را
وفق خواهد داد که مدیریت قادر به طرّاحی راهبرد های صریح و نظام مند باشد.
برای تحقق چنین اقداماتی نیاز به هماهنگی و انعطاف پذیری در سیستم های
سازمان می باشد. اگر تغییرات سازمانی به موقع صورت نگیرد، منجر به آسیب
پذیری و به دنبال آن تغییرات اساسی در سازمان می شود (عطافر، قبادی پور و
انالوئی، 1385: 4). تحوّل سازمانی، کوششی است، برنامه ریزی شده، سراسری در
سازمان، تحت نظارت مدیریّت عالی سازمان به منظور تأمین سلامت و اثربخشی
سازمان از راه دخالت های برنامه ریزی شده در فرایندهای سازمانی با بهره
گیری از دانش علوم رفتاری. اغلب، تحوّل سازمانی از طریق " مداخله" انجام
می شود که شامل فعالیّت هایی است که مستلزم همکاری یک تسهیل کننده مجرب و
اعضای مؤثر سازمان می باشد (عطافر، قبادی پور و انالوئی، 1385: 7). برنامهی
تحوّل در توسعهی سازمان، عبارت است از توالی فعالیّت ها، عملیّات و
رویدادها با هدف کمک به سازمان در بهبود عملکرد و اثربخشی آن. برنامه های
تحول در توسعهی سازمان متنوع است و شامل برنامه های استاندارد شده ای است
که در بسیاری از سازمان ها توسعه یافته است که در چهار قسمت، فرایندهای
انسانی، فن ساختاری، مدیریت منابع انسانی و راهبردی را شامل می شود و ایجاد
نوآوری یکی از اساسی ترین زیرساخت های برنامهی تحوّل است ( کامینگز و
ورلی، ترجمه برارپور، 1384: 189). گرچه رشد سازمانی خود گهگاه نیازمند به
انجام دگرگونی های ناپیوسته است، یک فرایند عمده به چرخهی نوآوری و جویبار
نواوری نیازمند است و چرخهی فنّاوری، خواه در زمینه تراشه های رایانه ای
باشد یا خودرو و... به صورت نوآوری فزاینده آغاز می گردد. نوآوری بستر
پیروزی در پی شناساندن سازوکار ( مکانیزم )، چرخه فنّاوری و جویبار نوآوری
است تا مدیران بتوانند به کمک انجام دگرگونی های ناپیوسته در سازمان، به
امتیازهای ناشی از آن ها برسند (تاشمن و سوم، 1997 ؛ ترجمه رضایی نژاد،
1378 : 40).
3-3-1) تعریف نوآوری :
نوآوری از ریشهی لاتین آن، nova، یا جدید ( new) آشکار می گردد. به طور کلّی از آن مقدمه ای بر چیزی یا روشی جدید استنباط می شود. اد رابرتز، استاد دانشگاه ام. آی. تی نوآوری را اختراع به اضافهی بهره برداری تعریف کرده است. نوآوری، تجسم، ترکیب یا تلفیق دانش، در تولیدات، فرایندها یا در خدمات اصلی، مربوط و با ارزش جدید است ( دانشکده مدیریت هاروارد، ترجمه، ایران نژاد پاریزی و چرخچی، 1389:11). نوآوری عبارت است از معرفی ایده رفتار یا محصولی جدید ؛ چیزی که به تازگی معرفی شده باشد. نوآوری ابزار خاص کارآفرینان است ؛ ابزاری که توسط آن می توان به یک فرصت برای کسب و کار یا خدمت متفاوت دست یافت. نوآوری وتغییر ضرورتی اجتناب ناپذیر در بهسازی سازمان به حساب می آید. نوآوری عبارت است از معرفی ایده، رفتار یا محصولی جدید ؛ چیزی که به تازگی معرفی شده باشد. نوآوری ابزار خاص کارآفرینان است ؛ ابزاری که توسط آن می توان به یک فرصت برای کسب و کار یا خدمت متفاوت دست یافت. نوآوری وتغییر ضرورتی اجتناب ناپذیر در بهسازی سازمان به حساب می آید. نوآوری یک نظام مدیریتی است که بر رسالت های سازمان تأکید دارد، به دنبال فرصت های استثنائی است و تعیین می کند که آیا مناسب مسیر استراتژیک سازمان است یا خیر، معیارهای موفقیت را معلوم می کند و نیز به دنبال فرصت های جدید است. دراکر بر این باور است که نوآوری موفق مستلزم کار سخت متمرکز و هدفمند است، نوآوری یک عامل اساسی در ایجاد رقابت در سطح جهانی است که منجر به رشد سازمانی می شود، موفقیّت آینده را دربر دارد و همانند موتوری است که به شرکت ها اجازه می دهد که در اقتصاد جهانی از کارایی مستمری برخوردار شوند ( آشتیانی و پیر محمدی، 1387).
...
قسمتهایی از منابع:
ب) منابع انگلیسی
Abdul Kohar U.H et al .( 2012 ). The
Cultivation of Organizational Innovation amongst Malaysian Bumiputera
(Indigenous) ICT-Based Small Firms , Procedia - Social and Behavioral
Sciences 40. 358 – 363.
Agarwal M & Sharma A.(2010).
Relationship of Workplace Factors and Job Involvement of Healthcare
Employees with Quality of Patient Care in Teaching and Non-teaching
Hospitals, Psychol Stud 55(4). 374–385.
Alberto J , Arango c &
Victor J,Garsia M & Eulogio c . (2007). " Leadership and
organizational learnings rol on innovation and performance:
Lessons From Spain, Industrial Marketing Management , No.36, 349-359.
Alegre
J & Chiva R.(2008).Assessing the impact of organizational learning
capability on product innovation performance: An empirical test,
Technovation 28. 315–326.
allahyari R et al .( 2011). " survey of
relationship between the psychological empowerment of employees with
organizational learning " , procedia – social and behavioral Sciences
30. 1549-1554.
Argyris co&schon D.A.(1987). " organhzational learning:A Tearyy of Action perspective" , Reading (Am),Addison-Wesly.
Aryee
S. (1994). Job involvement : An analysis of its determinats among male
and famale Teachers. Revue conadienne des science del’ Administration,
[2.11.2008].
Blanch A, Aluja A.(2010). Job involvement in a career
transition from university to employment Learning and Individual
Differences 20. 237–241.
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش نو آوری سازمانی ,
مبانی نظری و پیشینه پژوهش رفتارهای پرخطر
مبانی نظری و پیشینه پژوهش رفتارهای پرخطر |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 151 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 65 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش رفتارهای پرخطر
در 65 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه رفتارهای پرخطر
ایمنی و سلامت، هر دو از حقوق اساسی بشر هستندکه تحقق و ارتقای آن ها در کنار تضمین ارایه عادلانه کافی و به موقع خدمات بهداشتی و ایمنی، نیازمند تلاش جدی برای توانمند سازی مردم و افزایش ظرفیت جامعه برای برخورداری از یک شیوه زندگی سالم و ایمن است.زندگی ایمن و سالم، عاری از خطر بیماری و حادثه است اما واکنش افراد نسبت به موقعیت های خطرناک در سنین گوناگون به شکل محسوسی متفاوت بوده و تابــع زندگی و درک آن ها از خطر می باشد. تقریباً در تمامی فرهنگ ها افراد سالمند و میانسال نسبت به نوجوانان و جوانان محتاط تر هستند. انگار ماجراجویی با نوجوانی و جوانی گره خورده است و محافظه کاری آرام آرام با افزایش سن در وجود افراد ته نشین می شود.بدون شک انرژی متراکم در حال انفجار یک نوجوان در کنار شناخت ناتمامی که از دنیای اطراف خود دارد، بسیاری ازرفتارهای بی حساب وکتاب او را توجیه می کند اما ازقرارمعلوم سنگینی تجارب زندگی تنها دلیل آرامش وطمانینه میانسالان درفرایند تصمیم گیری ورفتار نیست دانشمندان امروزه عامل دیگری رانیز دراین تفاوت ها دخیل می دانند. عاملی که فارغ ازدریافت های تجربی افراد از محیط بیرون، بیشتربه دنیای درون آنها برمی گردد. خلاصه کلام آن که آنها معتقدند درک افراد ازخطردرسنین مختلف به کلی متفاوت است. ( رفیعی فر و همکاران، 1389). ...
....
2-1-2-2- دخانیات
سیگار شایع ترین ماده مورد سوء استفاده در جهان است. جزء مواد غیر قانونی نمی باشد ولی قوانینی برای کاهش مضرا ت آن برای دیگران و پیشگیری وضع شده است. سیگار یکی از تهدیدهای جدی سلامت است که سالانه حدود 5 میلیون نفر را در جهان به کام مرگ می کشد و حاصلی جزء به هدر رفتن منابع اقتصادی و بیماریهای خطرناک در پی ندارد(رفیعی فر و همکاران، 1389).
2-1-2-2-1- علل گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف سیگار
مجموعهای از عوامل خطر ساز در ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی ومحیطی قرار دارند که احتمال مصرف دخانیات در بین جوانان را افزایش می دهد..
1- دلایل فردی: اعتماد به نفس پایین، روحیه سرکشی، کاهش ارتباط با اطرافیان، اطلاعات ناکافی و نادرست آثار مصرف دخانیات، داشتن نـــگرش مثبت به دخانیات (به ویژه بین دختران)، داشتن نـگرش مثبت واحساس بی تفاوتی نسبت به دخانیات( به ویژه در پسران) احساس بزرگتر نشان دادن خود، نداشتن توانایی مقابله با فشار دوستان .
2- گروه همسالان: داشتن دوستان و همکلاسی های سیــــگاری، فرد را مستعد سیــگاری شدن می کند.
3- علل خانوادگی: سیگاری بودن والدین، کاهش ارتباط با والدین، فرق گذاشتن والدین بین فرزندان (به خصوص دختران) سخت گیری بیش از حد والدین (پسران).
4- مدرسه:غیبت غیر موجه، کاهش نمرات تحصیلی و برخورد نامناسب اولیای مدارس نوجوانان و جوانان را در معرض مصرف دخانیت قرار می دهد.
5- محیطی و اجتماعی:در دسترس بودن سیگار، تبلیغات شرکتهای دخانیات، قیمت پایین فروش دخانیات به جوانان و نوجوانان، تبلیغات و آگهی های بازرگانی و ...
6- بلوغ: بلوغ و نوجوانی، صفاتی در آنها ظاهر می نماید که بر تصمیم گیری های صحیح آنان در رابطه با مصرف دخانیات تأثیر منفی می گذارد از جمله : فرایند جدایی از والدین و کسب آزادی تأثیرپذیری از گروه همسال ، کسب مهارت های بزرگسالان و .....(رفیعیفر و همکاران،1389).
2-1-2-3- مشروبات الکلی
الکل[1] خالص، مایع شفافی است که معمولاً 96تا97 درجه الکل خالص می باشد.به این معنا که در 100 حجم آن، 97حجم الکل و3حجم آب ودیگر ناخالص ها وجود دارد الکل اتانول از دیرزمانی شناخته شده ودر طبیعت، تقریباًّ در همه جا یافت می شود.اتانول[2]شکلی ازمولکول ساده ی دو کربنی[3] است که به خوبی ازطریق غشای مخاطی دستگاه گوارش، دهان مری ومعده جذب می شود.بیشترین میزان جذب الکل ازطریق بخش آغازین روده ی کوچــک، صورت می گیرد.برای تهیه الکل ازشیوه های تخمیرمواد نشاسته ای وقندی، یا از طریق سنتز و مصنوعی استفاده می کنند.
2-1-2-3-1- اثرات مشروبات الکل بر بدن:
الکل ازنظرطبقه بندی فارماکولوژی، تضعیف کننده سیستم مرکزی اعصــــاب است که ازایـــن جهــــت میتوان آن رابا آرام بخش ها وسستی زاها، طبقه بندی کرد.الکل درپزشکی مصرف دارد، ولی به علت سوءاستفادهدرمصرف آن، مشکلاتی رادرجامعه بشری ایجاد کرده است.
آثارشناخته شده ی مصرف الکل عبارت از:
1) اختلال در خواب 2)گشاد شدن عروق 3) گاهی دردهای شدید، مانند اسپاسم های حاد عضلانی، مؤثر واقع می شود که باید پزشک آن راتجویزکند.4) فعالیت عمده ی الکل ازطریق مداخله درسیستم های غشای نورونی است وبه عنوان خواب آورویا بی حس کننده عمل می کند.5) الکل باعث نا هماهـنگی درحرکـــات عضلات (آتاکس)می شود. 6) درقضاوت، اختلال ایجاد می کند.7)
[1]alcohol
[2]Etanol
[3]Twocarbon moiecule
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش رفتارهای پرخطر ,
مبانی نظری و پیشینه پژوهش حافظه و انواع آن
مبانی نظری و پیشینه پژوهش حافظه و انواع آن |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 98 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 79 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش حافظه و انواع آن
در 79 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
حافظه
ماهیت حافظهی انسان
یکی از حوزههای بانفوذ و مورد علاقهی محققان در روانشناسی شناختی
مطالعات مربوط به حافظه است ( کرمی نوری، 1390). اصطلاح حافظه مفهومی کلی
دارد و به آن گروه از جریانات روانی که فرد را به ذخیره کردن تجارب و
ادراکات و یادآوری مجدد آنها قادر میسازد، اطلاق میشود ( سولسو[1]، 1991). حافظه روندی است که به وسیلهی آن اطلاعات کد گذاری، ذخیره، و بعداً یادآوری میشود
( توماس[2]
و کندل، 2002). در واقع بدون در اختیار داشتن حافظه و مهارتهای آن زندگی
با سرعت فزایندهای از هم میپاشید و زیر بنای تمام تفکرات و ایدهها و
اساس آنچیزی است که یادگرفتهایم
( ساعد، 1389). قدیمی ترین تعریف از
حافظه به دیدگاه افلاطون بر میگردد. وی حافظه را به قفس پرندگان تشبیه
کرد: ورود پرندهی جدید به قفس مانند ورود اطلاعات جدید به حافظه است و
گرفتن یک پرنده از قفس به مثابه به یادآوردن اطلاعات جدید از حافظه است.
به نظر افلاطون یادآوری اطلاعات به سه دلیل دچار وقفه میشود:
اول آن که پرندهی مورد نظر از همان ابتدا در قفس جای نگرفته باشد، یعنی هیچگونه بازنمایی از حادثه ( مادهی یادگیری ) مورد نظر در حافظه موجود نباشد. در این صورت ناتوانی یادآوری به عدم یادگیری اولیه مربوط میشود.
دوم آنکه ممکن است پرنده در هنگام اقامت در قفس مرده باشد در اینجا ناتوانی یادآوری به مرحلهی
نگهداری اطلاعات مربوط میشود.
سوم آنکه ممکن است پرنده در قفس یکی از هزاران پرندهای باشد که در قفس است، ولی در موقعیت خاص قادر به گرفتن آن نیستم، هرچند که در زمان دیگری ممکن است موفق به گرفتن آن شویم؛ در اینجا ناتوانی در یادآوری به مشکلات مرحلهی بازیابی اشاره میکند ( گالوو و آیزنک[3]، 1996). این استعاره افلاطون هرچند از یک منظر مکانیکی و فضایی به حافظه مینگرد که امروزه مورد قبول محققان حافظه نیست، ولی این امکان را فراهم ساخت که تمایز مهمی بین سه مرحلهی یادگیری اطلاعات، نگهداری اطلاعات و بازیابی اطلاعات شناسایی میشود، تمایزی که در سه دههی گذشته محور اصلی مطالعات مربوط به حافظه بوده است (کرمی نوری، 1390).ا
از زمان لاک[4]، هیوم[5]، هارتلی[6] و دیگر فلاسفه انگلیسی قرنهای 17 و 18 تداعی به عنوان مرکز ثقل تمام فرایندهای تفکر در نظر گرفته میشد. در خلال سالهای قرن نوزدهم، تداعیگرایی نظر غالب بر حافظه و فرایندهای مربوط بود که در قرن بیستم اثر آنرا می توان در نوشتههای افرادی مانند پاولف [7] و ثرندایک [8] مشاهده کرد. « تداعی گرایی » در شکل اصلی خود به این معنی بود که، هر تجربه شامل یکسری احساسهای ساده یا « عناصر روان شناسی » میباشد ( اتکینسون و هیلگارد[9]؛ به نقل از مقدم، 1391). در چنین فضایی از لحاظ نظری هرمان ابینگهوس[10]روانشناس آلمانی کارهای اولیه خود را در مورد حافظه شروع کرد. او اولین مقالهی خود را در مورد آزمایش حافظه در سال 1855 میلادی به رشته تحریر درآورد.
[1]- Solso
[2] - Thomas
[3]- Calvo & Eysenc
[4] - Lock
[5]- Hume
[6]- Hartlei
[7]- Pavlov
[8]Thorndike
[9] - Atkinson & Hilgard
[10]- Herman Ebbinghous
...
2-5- بررسی تحقیقات انجام شده
- پارسونز و همکاران (1382) در پژوهشی با عنوان « تفاوتهای جنسی و شناخت » بیان کردند که یافتهها بیشتر در مورد تفاوتهای جنسیتی در عملکرد شناختی برتری زنان نسبت به هماهنگی دیداری – حرکتی و توانایی زبان و برتری مردان در کارهای مکانیکی را نشان میدهد. به طور کلی، نقاط قوت گروه در سالهای اولیه مدرسه بیشتر در دوران نوجوانی آغاز و از طریق بزرگ سالی پایدار باقی میماند. مطالعات حاضر آزمایش کرد که آیا الگوهای آغاز شده در سال های اولیه در میان سی نفر از افراد بالغ باقی مانده و هم چنین تفاوتهای جنسیتی در آزمونهای شناختی بررسی شده است. نتایج نشان میدهد که اگرچه الگوهای آغازین در سالهای اولیه در طول زمان برای مردان پایدار باقی میماند، الگوهای تعیین شده برای زنان با سن تغییر مییابد. یافته ها در حمایت از یک مزیت مردان در انجام وظایف دیداری – فضایی در میان افراد مسن کامل شده است و در توانایی کلامی در میان افراد سالمند و حافظه ی کلامی زن و مرد تفاوت معناداری مشاهده نشده است.
- دادین و همکاران ( 2008) در پژوهشی با عنوان « بررسی رابطه بین چرخهی طبیعی هورمون های جنسی و تفاوتهای جنسی در حافظه » انجام دادند. بدین منظور 39 نفر ( 20 مرد و 19 زن ) مورد آزمون قرار گرفتند. در تحقیقات نشان داده شده است که زنان دارای مزیت در حافظهی بینایی، کلامی و مهارتهای زبانی و مردان دارای مزیت که در استدلال انتزاعی، حل مسائل ریاضی و هم چنین در مهارتهای فضایی هستند. نتایج این پژوهش نشان داد که با افزایش سطوح هورمون توستوسترون عملکرد مردان در مهارتهای فضایی افزایش مییابد. هم چنین نتایج نشان داد که با افزایش سطوح هورمون آندروژن عملکرد زنان در حافظه ی بینایی و کلامی افزایش مییابد. ...
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش حافظه و انواع آن ,
مبانی نظری و پیشینه پژوهش فراشناخت (فصل دوم)
مبانی نظری و پیشینه پژوهش فراشناخت (فصل دوم) |
![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 121 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 78 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش فراشناخت (فصل دوم)
در 78 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
فراشناخت واژهای است که به صورت «شناختنِ شناختن» و یا « دانستنِ دانستن» تعریف شده است. تاملی که انسان بر روی فرایندهای ذهنی خود میکند، و اندیشیدن درباره تفکر را فراشناخت مینامند. این مفهوم از مفاهیم نظریه ذهن به شمار میآید، که به صورت عمومی دارای دو مولفه است: یکی دانش درباره شناخت، و دیگری قاعده بخشیدن به شناخت. کودک انسان تا پیش از دبستان هنوز مجهز به فراشناخت نیست و توانایی درکِ نظر و افکار و احساسات دیگران را ندارد، از چهار سالگی به بعد است که میفهمد که افکار و باورهای دیگران بر رفتارشان تاثیر میگذارد و اینکه حتی ممکن است آنها از واقعیت به دور نیز باشد. بیماران مبتلا به اوتیسم فاقد نظریه ذهن میباشند، آدمها را به مانند هر نوع شی دیگری میبینند، در نتیجه به دنیای درون خود پناه میبرند(هیلیگارد و اتکینسون ، 1392) فراشناخت را می توان به سه حیطه به و فراشناخت را می توان به سه حیطه دانش فراشناختی ، تجربه فراشناختی و راهبردهای فراشناختیتقسیم کرد. دانش فراشناختی به باورها و نظریه هایی اطلاق می شود که افراد درباره تفکر خود دارند. تجربه های فراشناختی شامل ارزیابی ها و احساس هایی است که افراد در موقعیت های مختلف درباره ی وضعیت روانی خود دارندو راهبردهای فراشناختی پاسخهایی هستند که برای کنترل و تغییر تفکر به کار گرفته می شوند و به خودتنظیمی هیجانی و شناختی کمک می کنند (ولز ،1390).
درمان فراشناختی پیشرفت جدیدی در درک علل مشکلات بهداشت روانی و درمان
آنها است. این رویکرد براساس نظریهی بنیادی کارکرد اجرایی خود نظمبخش
(ولز و ماتیوس، 1994، 1996؛ ولز ، 2000) استوار است.این رویکرد ابتدا در
مورد اختلال اضطراب فراگیر بهکار برده شد و بعد بهعنوان یک رویکرد درمانی
کلّی گسترش یافت. یکی از ویژگیهای اختلالهای روانشناختی نظیر اضطراب
یا افسردگی آن است که تفکّر دچار سوگیری و کنترل آن دشوار میشود و همین
امر موجب بدتر شدن و تداوم ناراحتی هیجانی میشود. اکثر بیماران گزارش
مینمایند که احساس میکنند کنترلی برافکار و رفتارشان ندارند. یک خصیصهی
مهم دیگر اختلالهای روانشناختی آن است که الگوهای تفکّر و توجّه شخص بر
خود و موضوعات تهدیدکننده متمرکز میشود. درمان فراشناختی بر تغییر این
الگوهای تفکّر تأکید میکند و آن را بسیار مهم میداند. رویکرد فراشناختی
این الگوهای تفکّر و توجّه را «سندرم شناختی-توجّهی» مینامند. این الگو
شامل نگرانی، اندیشناکی، توجّه تثبیت شده و راهبردهای خودتنظیمی یا
رفتارهای مقابلهای ناسازگارنهای است که فرد آنها را مفید میداند، امّا
نتیجهی معکوس دارند و به تداوم مشکلات هیجانی منجر میشوند. سندرم
شناختی- توجّهی توسط فراشناختها کنترل میشود و حذف آن از طریق کمک به
بیمار در کسب راههای جدید برای کنترل توجّه، برقراری رابطه با افکار و
باورهای منفی، و تغییر باورهای فراشناختیایجادکنندهالگوهای تفکّر
ناسازگارانه ضروری است.
نظریهی فراشناختی بر این اصل استوار است که
بر خلاف شباهتهای بنیادی در مکانیزمهای آسیبشناختی در میان اختلالهای
روانشناختی، هر اختلال محتوای خاص خود را درسطوح شناختی و فراشناختی
دارد. برای مثال اختلال اضطراب فراگیر، شامل باورهای منفی دربارهی
کنترلناپذیری و خطر نگرانی است. در حالی که اختلال وسواس فکری و عملی،
شامل باورهای فراشناختی منفی دربارهی معنی و قدرت افکار مزاحم است. درمان
فراشناختی از لحاظ تأکید بر نقش اختلال یا سوگیری در تفکّر در ایجاد و
تداوم اختلالهای هیجانی در زمرهی رویکردهای شناختی- رفتاری قرار
میگیرد. امّا از لحاظ بنیانهای نظری و مفهومی، مدلهای ویژهی اختلال،
تأکید بر فرایندها و دانش فراشناختی و بسیاری از فنون مورد استفاده با
درمانهای شناختی سنّتی تفاوت عمدهای دارد. باورهایی که در درمان
فراشناختی حایز اهمیّت اند، شناختهای معمولی مورد توجّه درمانهایی
شناختی- رفتاری نیستند، بلکه باورهای فرد دربارهی تفکّر یعنی باورهای
فراشناختی هستند.
...
2-14-پیشینه های پژوهش
فراشناخت از جمله سازههایی میباشد كه پژوهشهای بسیاری را در حوزه روانشناسی و تعلیم و تربیت برانگیختهاند. تحقیقات گوناگون به بررسی رابطه این سازه، با عوامل مرتبط با فرایند یاددهیـیادگیری پرداختهاند، و بر ارتباط آن با فعالیتهای كلاسی و پیشرفت تحصیلی تمركز داشتهاند. به نحوی كه بیشتر این پژوهشها تأثیر آموزش مهارتهای فراشناختی را بر اجزاء این فرایند در رأس اهداف پژوهشهای خود قرار دادهاند. از دیگر مسائل مورد پژوهش، تأثیر شرایط و ویژگیهای محیطی و فرهنگی و همینطور متغییرهای اجتماعی بر عملكرد آموزشی دانشآموزان بوده است هرچند كمتر تحقیقی به بررسی فراشناخت، و عوامل محیطی، به صورت مجموعهای مرتبط با یكدیگر، پرداخته است، اما با جمع بندی از تحقیقات گوناگون كه هركدام از زاویهای به بررسی اینمتغیرها پرداخته اند می توان ارتباط و تأثیر متقابل آنها را دریافت. در اینجا به گوشهای از پژوهشهای صورت گرفته در این زمینهها اشاره می شود.
الف) پژوهش های انجام شده در خارج از كشور:
مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد بین تفاوت های جنسیتی،فرهنگی وسبک های یادگیری از یک سو و میزان آگاهی های فراشناختی دانش آموزان،از سوی دیگر رابطه وجود دارد(کاروجسوب ،1997،ترنو 1993).
- ردر[1] اعتقاد دارد که بسیاری از عملکرد های فراشناختی ما بطور نا آموخته ،بر اثر تعامل با مسایل و محیط ،رشد می کند.دارکین[2] (2004)دریافت که آگاهی ها فراشناختی در دوره های متوسطه و دانشگاه،به خاطر تمرکز زیاد برمحتوا و عدم آموزش راهبردهای فراشناختی در یادگیری،کمتر رشد می کند .
-بلاک(2004)به این نتیجه رسید که تاخیر در آموزش آگاهی های فراشناختی مشکلاتی رابرای فرا گیران به وجود می آورد.
3-Reder
4-Darkin
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش فراشناخت (فصل دوم) ,